ZETApress

hírportál

Continental a Volvókon

Continental Volvo Concept TruckContinental gumiabroncsokkal készül a Volvo tanulmány-teherautója. A projekt célja, hogy hatékonyabbá tegye a jövő teherautóinak üzemanyag-felhasználását, továbbá, hogy csökkentse azok káros-anyagkibocsátását ? tudatta Aranyi Péter PR és kommunikációs tanácsadó.

Mind a nyergesvontató, mind a pótkocsi abroncsait a Continental szállította. Jobb üzemanyag-hatékonyság és gördülési ellenállás az összes gumiabroncs esetében. A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a Continental lett a Volvo tanulmány-teherautójának hivatalos gumiabroncs szállítója. A svéd haszonjárműgyártó projektjének legfőbb célja, hogy hatékonyabbá tegye a jövő áruszállítóinak üzemanyag-felhasználását, melynek köszönhetően jelentősen csökkenhet azok károsanyag-kibocsátása. A svéd gyártó és a Continental együttműködése a nyergesvontatóra és a pótkocsira egyaránt kiterjed. A Volvo fejlesztői számos egyéb kiemelt beszállítóval együtt több innovatív megoldást is megvizsgáltak, hogy elérhessék a projekt ambiciózus célkitűzéseit.

? A Volvo Trucks-szal régóta fennálló együttműködésünk és partneri viszonyunk megerősítése érdekében a Continental Abroncs Divízió hivatalos beszállítóként vesz részt a projektben. Mi azzal támogattuk a projekt ambiciózus céljait, hogy olyan speciális gumiabroncs prototípusokat fejlesztettünk ki, amelyek kiemelkedő gördülési ellenállással rendelkeznek ? jegyezte meg Klaus Kreipe, a Continental OE Teherautóabroncs-részleg vezetője. ? A gumiabroncsok kifejlesztése során számos, innovatív megoldást alkalmaztak, ennek köszönhetően nagyobb üzemanyag-hatékonysággal rendelkeznek és kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtanak ? tette hozzá a részlegvezető.

A sikeres együttműködés eredményeként a tanulmány teherautót a Continental 315/70 R22.5 méretű gumiabroncsával szerelték fel mind a kormányozott és a hajtott tengelyen, míg a pótkocsi 385/55 R2.5 méretű abroncsokat kapott. A svéd gyártó projektje során megvalósult szakmai együttműködés megteremti a lehetőséget a további szoros, technológiai kooperációra. A Volvo Trucks a Volvo-csoport tagja és a világ egyik vezető teherautó, busz és munkagép gyártója. A cég teljes körű szállítási megoldásokkal áll a magas elvárásokkal rendelkező vásárlók számára a közepes és nehéz-tehergépjárművek széles skálájával.

A Continental-vállalat

A Continental az intelligens technológiák kifejlesztésével az emberek és az árucikkek mobilitását támogatja. A vállalat nemzetközi autóipari beszállítóként, abroncsgyártóként és ipari partnerként biztonságos, kényelmes, személyre szabott és megfizethető megoldásokat kínál. 2015-ben a konszern öt divíziója, a Chassis & Safety, az Interior, a Powertrain, a Tires és a ContiTech az előzetes számítások alapján együttesen 39,2 milliárd euró forgalmat ért el, és jelenleg 55 országban több mint 208 ezer munkavállalót foglalkoztat. További információt idekattintva talál.

A Continental Magyarországon

A Continental Magyarországon jelenleg öt vállalattal, hét telephelyen képviselteti magát, és közel 6100 munkatársat foglalkoztat. Négy divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech) végez gyártó- és szoftverfejlesztési tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán. A gumiabroncs divízió 1991 óta van jelen a magyar piacon értékesítési irodával és regionális abroncsraktárral.

Gumiabroncs divízió

2014-ben a Gumiabroncs divízió a világ 24 helyszínén jelen lévő termelő, fejlesztő és kereskedelmi egységei közreműködésével, több mint 47 ezer munkatárs részvételével közel 9,8 milliárd eurós forgalmat ért el. A világ egyik vezető abroncsgyártójaként a Continental a széles termékportfoliójával, illetve a folyamatos fejlesztéseivel jelentős mértékben hozzájárul a gazdaságos és környezetbarát mobilitás fenntartásához.

Személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncs üzletág

A Continental Európa egyik vezető abroncsgyártója a személy- és kishaszongépjármű-gumiabroncsok területén, valamint a világ negyedik legnagyobb gumiabroncs-gyártója a személygépjármű-abroncsok első-szerelés és utánpótlás piacán. A Continental a prémiumkategóriás abroncsok fejlesztése során a biztonságot befolyásoló tulajdonságok optimalizálására és a gördülési ellenállás minimalizálására helyezi a hangsúlyt. További információt weboldalukon talál.

Haszongépjármű-gumiabroncs üzletág

A Continental Haszongépjármű-gumiabroncs üzletága a világ egyik legnagyobb gyártójának számít a tehergépjármű-, az autóbusz- és az ipari gumiabroncsok területén. További információt idekattintva talál.

Szponzoráció

A gumiabroncs divízió hivatalos támogatója a német DFB Kupának, az észak-amerikai Major League Soccer bajnokságnak, az Asia Cup 2015-nek, melynek Ausztrália ad otthont, valamint a Franciaországban megrendezésre kerülő UEFA EURO 2016? rendezvénysorozatnak. További információt weboldalukon talál.

Szóljon hozzá!