ZETApress

hírportál

Megvan az újabb bérlő

A piacvezető lengyel e-kereskedő a Prologis Park Błonie új bérlője: 22 ezer négyzetmétert bérel az Allegro. A Prologis Inc. a világ vezető logisztikai ingatlanvállalata ma bejelentette, hogy szerződést írt alá a legnagyobb lengyel e-kereskedő platformmal, az Allegro oldalt működtető Allegro Csoporttal 21 ezer 950 négyzetméter bérbeadásáról a Prologis Park Błonie területén. A Csepel-szigeti első bérlőről idekattintva olvashatunk.

A megállapodás értelmében 13 ezer-száz négyzetmétert most, 8850 négyzetmétert pedig 2017-ben vesz birtokba a cég. Ez már a harmadik alkalom ebben a negyedévben, hogy a Prologis egy e-kereskedő vállalattal ír alá bérleti szerződést a kelet-közép-európai régióban. A megállapodást a BNP Paribas Real Estate Poland ingatlanközvetítő segítette. ? Az Allegro olyan új megoldásokat keres folyamatosan, amikből az ügyfeleink és üzleti partnereink egyformán profitálhatnak. A Prologis Park Błonie tökéletesen illeszkedik igényeinkhez, a könnyű megközelíthetőség pedig munkaerő-elérés szempontjából is fontos ? mondta Adam Pawelczak, az Allegro ellátási-lánc vezetője.

? Fellendülést érzékelünk az e-kereskedelmi logisztika lengyelországi piacán, és hétszázezer négyzetméterre becsüljük ezen vállalkozások bérleti igényét 2020-ra ? mondta Zbigniew Smyczyński a Prologis Poland bérbeadásért felelős menedzsere. ? Nagy örömünkre szolgál, hogy az Allegro a Prologis Park Błonie-t választotta elosztó létesítményének helyszínéül. A külvárosi logisztikai parkok egyre vonzóbbak, mert a cégek könnyebben találnak munkaerőt, megfizethetőek a bérek és viszonylag alacsonyak a bérleti díjak. A Prologis Park Błonie tökéletesen megfelel ezeknek az elvárásoknak.

? Az e-kereskedelmi piac exponenciális növekedésének lehetünk tanúi, amiből következik, hogy a szektor kulcsszereplői gyorsítani szeretnék a projektek átadásának ütemét. Az Allegro szerződésének tető alá hozásához a szűkös határidők miatt feszített tempóban kellett dogoznunk ? mondta Martyna Kajka, a BNP Paribas Real Estate Poland Ipari- és Logisztikai Részlegének tanácsadója. A hét épületből álló Prologis Park Błonie egy modern logisztikai központ 152 ezer négyzetméternyi ipari területtel, Varsó központjától mindössze 20 kilométerre, nyugatra. A Nyugat- és Kelet-Európát összekötő E30/DK92 valamint a Varsót és Berlint összekötő A2 autópálya mentén található park kifejezetten vonzó azoknak a cégeknek, amelyek európai és regionális szinten is nyújtanak logisztikai szolgáltatásokat. A Közép-kelet-európai Régióban a Prologis négy országban aktív, teljes portfóliója eléri a 4.3 millió négyzetmétert, amivel a március 31-i adatok alapján a régió vezető ipari ingatlan szolgáltatójának számít.

Szóljon hozzá!