ZETApress

hírportál

Futárképzés Kölnben

A UPS megnyitotta első európai futárképző központját Kölnben. Az USA területén működő hét központban eddig 7500 futár és 1500 oktató végezte el a UPS Integrad tréninget, amire mostantól európai kollégáiknak is lehetősége lesz ? tudatta Szántó András Account Manager, Noguchi Porter Novelli.

A UPS (NYSE: UPS) megnyitotta Európa első UPS Integrad? új generációs futárképző központját Kölnben. A futárok biztonsági, ügyfélszolgálati és hatékonysági képzésben egyaránt részt vesznek a létesítményben. Az új UPS Integrad központban gyakorlatias megközelítésben képzik a futárokat, hogy azok biztonságosan és hatékonyan tudják kiszolgálni a UPS ügyfeleket. A résztvevők előbb megtanulják a UPS autóvezetési és ügyfélszolgálati metódusait, ezután a gyakorlatban is demonstrálják azokat számukra, végül pedig valósághű környezetben maguk is kipróbálhatják őket. A képzés a 3D szimuláció, a webcast tanmodulok és a hagyományos iskolatermi oktatás keverékeként épül fel.

A létesítmény egyik legizgalmasabb része egy kültéri tréningpálya, melyet úgy terveztek, hogy egy Neustadt nevű német kisvárost imitáljon, valódi utcákkal, jelzőtáblákkal, járdákkal, szimulált üzletekkel és házhoz-szállítási, illetve átvételi pontokkal. A futárok így olyan valóságos szituációkkal találkoznak, melyek a mindennapi munkájuk során is előfordulnak. A szituációk során kipróbálhatók a biztonságos vezetési és csomagkezelési procedúrák és a különböző kiszállítási szcenáriók. A UPS integrált hálózatában minden egyes futárnak képesnek kell lennie bármilyen típusú csomag kezelésére ? legyen az légi, szárazföldi, helyi, nemzetközi, kereskedelmi vagy lakossági csomag.

? A UPS ügyfelei elvárják, hogy a futárjaink kimagasló szolgáltatást nyújtsanak számukra. A UPS Integrad olyan biztonságos és hatékony munkamódszereket tanít számukra, melyek ezt a szolgáltatást hivatottak tovább javítani ? mondta el Frank Sportolari, a UPS Germany elnöke. A futár oktatókat külön órákon tanítják. Ők a helyi UPS központokban szabályos időközönként maguk is képzik a kollégáikat. Itt azt is megtanulják, hogyan irányíthatják az alkalmazottakat, és oszthatják meg velük a szükséges tudást. Az új létesítményben Németországból és Európa más országaiból érkező új és tapasztalt futárok egyaránt részesülnek majd a UPS Integrad tréningben. A UPS Integrad ugyanazokat a módszereket oktatja, mint amiket a UPS Circle of Honor elit csoport 8700 tagja is használ. Ők azok a kollégák, akik legalább 25 éve balesetmentesen vezetik UPS járművüket.

Szóljon hozzá!