ZETApress

hírportál

Selyemút Qingdao-ból

Qingdao látképeQingdao város delegációja mutatkozott be ma Új Üzleti Selyemút Qingdao-ból címmel Újpalotán, a Szentmihályi úti Experience Centerben. Házigazda Mr. Chunyu Xianli, Qingdao Város Kereskedelmi Irodájának igazgatóhelyettese, a látogatás célja a szakmai kapcsolatok kialakítása, valamint egymás megismerése volt.

A rendezvényt megelőzően jeleznünk kellett, mely cégek iránt érdeklődünk leginkább! Az üzletemberek írtak pár mondatot vállalatukról, cégükről, termékeikről és szolgáltatásaikról, részvételük céljáról és más információkat (alapítási év, alkalmazottak száma, célpiacok) is megoszthattak magukról. A szervezők a rendezvény során így biztosíthatták tíz válogatott cég számára, hogy szélesebb körben is bemutassák őket jelenlévő kínai vállalatoknak.

A négyórás programot Qingdao Városi Kereskedelmi Központja, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a ChinaCham Magyarország rendezte. A meghívott körülbelül 80 vendég között volt a magyarországi kínai nagykövet, magyar képviselők a kormányból és magyar társaságokból, körülbelül 50 magyar cég közlétesítményekből, valamint cégektől az elektronika, étel és ital, mezőgazdaság, kikötők, logisztika iparágból és még sok más területről, valamint a Qingdaoból érkező delegáció.

A félórás regisztrációt követően házigazdánk felvezette a szeminárium lényegét, bemutatta a meghívottakat és a Qingdao ? Nemzetközi Üzlet városa című promóciós videót. Köszöntő beszédet mondott Marczinkó Zoltán, az NGM államtitkár-helyettes. Őt a kínai nagykövet beszéde követte, majd Mr. Li Qun, a CPC párttitkára bemutatta a Qingdao Bizottságot, valamint a delegációt alkotó cégeket. Az aláírási ceremóniát követő kávészünetben kínai borokat kóstolhattunk, majd egy betervezett kínai és két terven felüli magyar prezentáció következett.

Végül a büféebéd közben szabad beszélgetés zajlott a magyar és kínai cégek között. A Széchenyi Kertvendéglő remek menüvel készült. Íme a hideg előételek választéka: Tso’s tábornok csirkéje. Konyakos szárnyas májpástétom áfonyás narancsszósszal. Magyaros vegyes ízelítő tál. Rókagombás madársaláta kecskesajttal. Vitaminsaláta kapros joghurtos dresszinggel. Főételek: Fűszeres Hoisin sült csirke tésztával. Gyömbéres-mézes oldalas jázminrizzsel. Roston sült fogasfilé capri mártással, gőzölt vajas zöldségekkel. Erdei gombás penne tészta füstölt gomolya sajttal. Desszertek: Friss gyümölcs. Brownie. Eszterházy torta.

Szóljon hozzá!