ZETApress

hírportál

Migrációs kockázatok

A migráció kockázataiTegnap este 18 órakor mutatták be a Nyugati téri Alexandra Pódiumon dr. Kondorosi Ferenc: A migráció kockázatai című 168 oldalas regényét. A szerző beszélgetőtársa dr. Székely György nyugalmazott dandártábornok, a Magyar Katonai Jogi és Hadijogi Társaság elnöke volt.

? Jól képzett jogtudósok, tapasztalt politikusok, sokat látott politikai elemzők keresik a szavakat, hogy leírják, megfejtsék, szabályozzák, amit szinte lehetetlen, hogy meggátolják, vagy legalábbis keretek közé szorítsák a leges legújabb kori népvándorlást. Kik is azok, akik ezrével, tízezrével érkeznek? Őszintén ki kell mondanunk, hogy a bennünket elözönlő muszlim embertömeg egy másik civilizációhoz tartozik, a mienkétől eltérő ? nem jobb, nem rosszabb, egyszerűen más ? értékeket képvisel. Generációkon át ragaszkodni fog az iszlámhoz, s ezt nem lehet felróni ? ez emberi méltóságuk lényege. A muszlim embernek ? mondjuk ki ? fontosabb a hit, mint a szekuláris, liberális, csak elemeiben konzervatív Európának. Számukra a hit előírásai vitathatatlanok, megingathatatlanok, maguk jelentik a stabilitást. Mivel a hit adja lényegüket, ők magukat is adják a hitükért. Mi is (elődeink) voltunk ilyenek. Akkor min csodálkozunk? ? olvashatjuk a hátsó borítólapon.

? Politikusaink és a politika publicistái egymás túlszárnyalva, túllicitálva keresik és használják a szavakat, hogy leírják, megfejtsék és szabályozzák, amit szinte lehetetlen, hogy meggátolják, vagy legalábbis keretek közé szorítsák a legeslegújabb kori népvándorlást. Kevés sikerrel. Ez a kis kötet a helyzet megértéséhez, a jelenségek értelmezéséhez kíván segítséget nyújtani ? írta az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent legújabb könyve bevezetőjében az igazságügyi és rendészeti tárca 2006-2009 közötti államtitkára. Az érdekes és olvasmányos tanulmány korunk egyik legfontosabb és legaktuálisabb kérdéséről 2999 forintért kapható. Borítóját Gajdács Péter tervezte.

Szóljon hozzá!