ZETApress

hírportál

Fapapucs gyászszünettel

Mesélő fapapucsA kedd reggeli merénylet miatt egyperces gyászszünettel kezdődött Koren Gizella: Mesélő fapapucs című könyvének bemutatója tegnap este a Lónyai utcai eReSz Kultúr Pontban. A brüsszeli repülőtéren és a metróban terroristák bombákat robbantottak, mellyel több tucat ember halálát és jóval több utas súlyos, életveszélyes sérüléseit okozták.

A zenés műsorban ? melynek múlt csütörtöki előzetesét idekattintva olvashatjuk ? megtudtuk, hogy az írónő hat évig gyűjtötte az anyagot, 18 + 2 fejezetben írta le a Hollandiában, Belgiumban, Norvégiában és Svájcban 1920 és 1956 között hónapokra-évekre vendégül látott gyerekek leszármazottaival készített beszélgetéseit, melyhez még egy újabb fejezetet fog megírni. A kiadóval folyamatosan tárgyal a példányszámról és egyéb részletekről.

Szeretné, ha minél többen megismernék a holland nép embermentő akcióját, ezért legalább ezer példány kiadására készül. Ebből százat a kerekesszékes gyerekeknek akar ajándékozni, hogy legalább könyvből megismerjék azokat a helyeket, ahová sosem juthatnak el. Jó lenne a könyvet az interneten is megjelentetni! ? ajánlotta Teván Ildikó (magam is szívesen feltenném!), de kérdés, hogy ki venné meg akkor, ha a világhalón ingyen elolvashatja? Egyelőre támogatókat keres az írónő a kiadáshoz, s az OTP Bank 11773023-00734378 számlaszámára várja a felajánlásokat!

Szóljon hozzá!