ZETApress

hírportál

Potyó nyert a csillagokkal

Potyó nyertes fotójaBejelentették a magyar nemzeti díj nyertesét a világ legnagyobb fotópályázatán, a 2016-os Sony World Photography Awards versenyén. A legjobb képet magyar fotós készítette ? tudatta Sárközi Anita PR menedzser.

A nyertes képet a londoni Somerset House falai között állítják ki április 22-e péntek és május 8-a között. A képek elérhetőek a weboldalon. A magyar fotóst, a 34 éves Potyó Imrét kedden tüntették ki a magyar nemzeti díj nyerteseként, a világ legnagyobb fotópályázatán, a Sony World Photography Awards versenyen. Potyó Tánc a csillagokkal című győztes képét választották a legjobb, magyar fotós által készített felvételnek a tíz Nyílt kategória nevezői közül.

Potyó, aki tudományos kutatóként tevékenykedik Gödön, egy Sony ILCE-7M2K készüléket nyert. Ezen kívül a 2016-os Sony World Photography Awards kiállítás résztvevője is lesz a nyertes kép, amelynek a londoni Somerset House ad otthont április 22. és május 8. között, továbbá a Sony World Photography Awards könyv éves kiadásában is közzéteszik. A kiállításon az érdeklődők találkozhatnak még a győztes és a továbbjutott képekkel is a Professzionális, Nyílt és Ifjúsági kategóriákban, emellett pedig megtekinthető lesz a japán származású Rongrong & inri képzőművészeti- és fényképművészeti alkotópáros első nagy európai bemutatója is, akik a Kiemelkedő Munka a Fotózásért-díját kapják meg idén. A nyertes kép a Tánc a csillagokkal nevet viseli, mely egy csodálatos fotó, amely a dunavirágok rajzását örökítette meg a Rába folyó (a Duna egyik mellékága) mentén, Nyugat-Magyarországon.

? A dunavirág kérészek (Ephoron virgo) évtizedekig tartó hiánya után végre ismét visszatértek a Dunába, a vízminőség javulásának köszönhetően. A dunavirág rajzása számomra rendkívül izgalmas jelenség. A képemet a Rába folyó partjának egy sötét, majdnem érintetlen részén készítettem, hosszú expozíciós idővel és vakuval. Sajnos a kivilágított hidak rossz hatással vannak a dunavirágok természetes, csapatos viselkedésére ? mondta Potyó a remekmű elkészítéséről.

? A magyar nemzeti díj nyerteseként fel tudom hívni a figyelmet ezekre a csodálatos vízi rovarokra, és nagyon boldog vagyok, hogy sok ember csodálja majd meg ezeket a zsibongó dunavirágokat a természetes, csillagfényes élőhelyükön ? nyilatkozta Potyó a győzelmével kapcsolatban. A magyar nemzeti díj dobogójának II. helyezettje Galamb Tibor, III. helyezettje Balogh Attila. A nemzeti díj program hatvan országban működik Argentínától Ausztráliáig, és a legjobb, helyi fotós által készített képet díjazza. A verseny nyitva áll minden fotós számára, bármilyen képességgel és tehetséggel rendelkezzenek. Ma jelentették be a nemzeti díj nyerteseit mind a hatvan országban. A nyertes képek idekattintva megtekinthetők.

A Sony World Photography Awards az elmúlt év legjobb kortárs képeit értékeli, és jutalmazza, szerte a világon. A versenyt négy kategóriában hirdetik meg, így különféle képességekkel és tehetséggel rendelkező fotósokat is elérnek. A négy kategória: Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák. További információk a versennyel kapcsolatban www.worldphoto.org idekattintva találhatók. A Sony World Photography Awards közelgő bejelentései, március 29-e kedd Nyílt és Ifjúsági kategória győztesek kihirdetései, április 21-e csütörtök: professzionális Nyílt, Diák, Ifjúsági az év fotósai bejelentés plusz Profi kategória győztesei.

World Photography Organisation

A szervezet a fotózást ünnepli és a fotósok művészetét ismeri el. Professzionális, amatőr és tanuló fotósokkal egyaránt dolgozva, a World Photography Organisation egy globális hálózatot alkot a fényképészeti iparágban, nemcsak azért, hogy nagyobb népszerűséget szerezzen az ágazatnak, hanem, hogy növelje az érdeklődést és az elismerést a felület iránt. A World Photography Organisation rendelkezik egy egész éves portfólióval, melyben a következő szakmai és nyilvános események is szerepelnek: Sony World Photography Awards, a világ legnagyobb fotós versenye és a hozzá kapcsolódó nemzetközi kiállítás; a World Photography Student Focus Programme, amelynek keretében a fotósok következő generációjával dolgoznak együtt, és inspirálják őket; és a Photo Shanghai, ami Ázsia kontinens első számú fényképművészeti kiállítása, és Photo San Francisco, Amerika új nemzetközi művészeti kortárs fotós vására. Több információért kérjük, hogy weboldalukra látogasson el!

A Sony

A vállalatcsoport vezető szerepet tölt be a zene és képalkotás, továbbá a játékok, valamint infokommunikációs termékek területén ? mind a fogyasztói, mind a professzionális felhasználói szegmensben. A Sony igazán egyedi piaci pozícióját a saját gyártású zenei, mozgóképi tartalmai mellett számítástechnikai szórakoztató eszközei és megoldásai, valamint online szolgáltatásai adják. A Sony éves konszolidált árbevétele megközelítőleg 68 milliárd dollár volt a 2015. március 31-én véget érő pénzügyi évben. A Sony nemzetközi weboldala idekattintva érhető el.

Szóljon hozzá!