ZETApress

hírportál

Kitüntetett befektetők

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a Budapest Business Journal (BBJ) idén is díjazta az év külföldi vállalatvezetőjét: Jost Ernst Lammers (Budapest Airport Zrt.) és Naoyuki Takeuchi (Suzuki) részesült a szakmai zsűri elismerésében ? tudatta a HIPA Kommunikációs és Protokoll Főosztály.

Hagyományteremtő módon, idén immár második alkalommal díjaztak külföldi vállalatvezetőket a HIPA és a BBJ közös gálaestjén. A szakmai zsűri idén is olyan személynek ítélte oda a díjat, aki az évben kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. Az év külföldi vállalatvezetője (Expat CEO of the Year 2015) díját Jost Ernst Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója, míg a HIPA különdíját a magyar beszállítókért végzett kimagasló tevékenységéért Naoyuki Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója vehette át.

A díjat olyan Magyarországon élő és dolgozó külföldi cégvezetőnek ítélik oda, aki az adott év során kimagasló szakmai tudásával és eredményeivel a legtöbbet tette a hazai fejlődés mellett a vállalat nemzetközi elismertségéért. Idén az elismerésben Jost Ernst Lammers, a Budapest Airport Zrt. vezérigazgatója részesült. A rendezvény társszervezője, a HIPA legfőbb célcsoportját, legfontosabb partnereit a külföldi cégvezetők alkotják. A szervezet elsődleges feladata, hogy a lehető legtöbb befektetést vonzza az országba, de arra is jelentős energiát fordít, hogy a Magyarországot választó befektetők számára magas színvonalon teljesítő hazai beszállítókat találjon.

A HIPA által alapított és odaítélt különdíj azt a külföldi cégvezetőt illeti, aki a megelőző esztendőben a legtöbbet tette a magyar beszállítókért és a hazai kkv-szektor erősítéséért. Az idei gálán ezt az elismerést Naoyuki Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója kapta. Ésik Róbert, a HIPA elnöke beszédében kiemelte: a HIPA célja, hogy a régió legjobb befektetési ügynöksége legyen. Ennek elérésében kiemelten fontos a partnerség azon elhivatott vezetőkkel, akik közösen dolgoznak velünk azon, hogy magyarországi kapacitásaikat tovább növeljék és egyre több magyar beszállítót foglalkoztassanak.

A döntnökök

A BBJ Expat CEO of the Year-díj odaítéléséről döntő grémium tagjai: Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, a KKM parlamenti államtitkára; Dale A. Martin, a Német?Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) elnöke, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója; Lippai-Nagy Írisz, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója; Javier González Pareja, a Bosch-csoport magyarországi vezérigazgatója, az Expat CEO of the Year 2015-díj nyertese; Román Balázs, a Budapest Business Journalt kiadó Absolut Media Zrt. ügyvezetője.

A HIPA

A magyar kormány annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban elősegítse a külföldi működőtőke Magyarországra áramlását, a HITA jogutódjaként létrehozta a Nemzeti Befektetési Ügynökséget (HIPA), mely a rendszerváltás óta az első kizárólagosan befektetés-ösztönzéssel foglalkozó kormányzati háttérintézmény. A HIPA hatékonyabb működéssel, koncentrált, proaktív munkával folytatja a potenciális befektetők felkutatását és Magyarországon megvalósuló beruházásaik elősegítését, valamint after care tevékenységével elősegíti reinvesztíciós terveik megvalósítását.

Szóljon hozzá!