ZETApress

hírportál

Bhutánról a Sajtóházban

Álmomban Bhutánban ébredtemA MÚOSZ Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztálya szervezésében ma délelőtt mutatták be a Vörösmarty utcai Sajtóház földszinti Mikszáth-termében Valcsicsák Zoltán: Álmomban Bhutánban ébredtem című könyvét.

Személyes napló, hiánypótló útikönyv és portrékötet egyben. Sok színes képpel, hasznos információval és lélekemelő történettel. ? A Bhutáni Királyságba először 2011-ben jutottam el és azt hittem, hogy pár hónap önkéntes munka után hazajövök és az életem a megszokott mederben folyik majd tovább. De nem így lett.

Bhután meglepett, megváltoztatott és inspirálóan hatott rám és ? úgy hiszem ? felszínre hozta bennem a minden emberben ott szunnyadó pozitívumokat: a kíváncsiságot, az újra és másra való nyitottságot, az idegen kultúrák és nézőpontok elfogadását, a segíteni akarást, a természet szeretetét, a csendes szemlélődést, az egyszerűség iránti vágyat, a sokszor megmagyarázhatatlanul kitörő életörömöt, valamint azt a mély és tartós boldogságot, amelyet csak lélekemelő emberi találkozások adhatnak.

Sárkányföld számomra nem csak egy megismerendő országot és annak lakóit jelenti, hanem egy csodálatos álmot is, amelyet ébren és éberen álmodok, miközben egyre növekvő számú útitársammal járom felfedező utamat. Az utat, amely önmagunk, egymás, Bhután és a világ jobb megismerése és elfogadása felé vezet. Kedves (jövendő) olvasóm, csatlakozz hozzám ezen az úton, merülj el a könyvemben, és ismerd meg ezt a szeretni való kis országot, Bhutánt! Nem fogod megbánni! ? kéri Valcsicsák Zoltán, a Magyar?bhutáni Baráti Társaság elnöke.

Szóljon hozzá!