ZETApress

hírportál

Gratuláció az elnöknek

Barack ObamaBajnai Gordon pénteken levélben gratulált Barack Obama amerikai elnöknek a Nobel-békedíj elnyeréséhez. A magyar kormányfő kifejezte örömét, hogy a díjat odaítélő bizottság elismerte az amerikai elnök eddigi erőfeszítéseit a világ nemzeteinek szorosabb együttműködése, az emberi jogok, a demokratikus értékek érvényesítése, a béke erősítése és a szabadság kiterjesztése érdekében.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a Norvég Nobel Bizottság döntése kifejezi a világ nemzeteinek egy jobb jövő felépítésébe vetett vágyát és reményét. Az Ön példamutatása bátorítást és ösztönzést jelent a nemzetközi közösségnek a béke, a demokrácia és a jólét megerősítése iránt elkötelezett tagjai számára.

Bajnai Gordon levelében leszögezte: a Magyar Kormány és a magyar nemzet teljes mértékben támogatja az Egyesült Államok elnökének törekvését a nemzetközi konfliktusok tárgyalásos úton való rendezésére. A gratuláló levél kitér arra, hogy Obama elnök üzenetei és politikája, amelyek a toleranciát, a kölcsönös megértést, a kultúrák és a különböző érdekek közötti ellentétek kibékítését hirdetik, kulcsfontosságúak egy igazságosabb világ létrehozásához vezető úton.

A magyar miniszterelnök egyben kifejezte meggyőződését, hogy hazánk hozzájárulása segíti elérni az Egyesült Államok és valamennyi békeszerető nemzet célját: hogy a világ biztonságosabbá váljon. A levél megfogalmazása szerint Obama elnök visszaadta a reményt, hogy közös erőfeszítéssel megváltoztatható a világ ? adta hírül a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!