ZETApress

hírportál

Pelenkát a menekülteknek!

Vajon honnan menekült?Az MSZP arra kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy a kormány gyűlöletkampányával ellentétben vállaljon szolidaritást a menekültekkel és minden Budapestre érkező nőt és csecsemőjét tisztasági csomaggal (intimbetéttel és pelenkával) segítsen! ? mondta Kunhalmi Ágnes budapesti pártelnök ma délelőtt.

A Nyugati pályaudvar mellett, a felüljáróhoz vezető lépcsőnél tartott sajtótájékoztatón az MSZP országgyűlési képviselője kiemelte: a főváros is jobban járna, ha az életüket mentő, sokszor családosan, kis gyermekekkel érkező menekülteknek nem embertelen körülmények között kellene eltölteniük azt a néhány napot a városban, amíg az elbírálásra várnak. Az MSZP ezért azt is kéri a városvezetéstől, hogy nyissa ki az összes közterületi illemhelyet, továbbá vegye fel a kapcsolatot a menekülteket segítő civil szervezetekkel, akiknek az adománygyűjtését üres raktárhelyiségekkel is segítse.

Kunhalmi Ágnes szerint a kormány undorító plakátkampányra és kerítésépítésre fordítja azokat a forrásokat, amelyeket a menekültek támogatására kap az Európai Uniótól. A magyarok majdnem 70 százaléka ettől függetlenül elutasítja a magyar?szerb határra tervezett új vasfüggönyt, hiszen tudják, hogy az nem oldja meg a problémát, sőt rossz üzenetet közvetít a világba Magyarországról. A szélsőjobboldali kormány ezen a téren megbukott ? zárta mondandóját a szocialista képviselőnő.

Az ellenzéki politikusnő újságírói kérdésre elmondta, hogy a menekülthelyzetre nincs nemzetállami megoldás, azt európai szinten kell rendezni! A kormány ráadásul nem is a gondokat kívánja felszámolni a kerítésépítéssel, hanem az ország valós problémáiról, a rossz kormányzásról akarja elterelni a figyelmet. A kormánynak olyan ésszerű intézkedésekre kellene költenie, mint a határőrizet megerősítése, a menedékkérelmi eljárások felgyorsítása, valamint az emberséges fogadó környezet megteremtése!

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Civilek a pártközpontban | ZETApress

Szóljon hozzá!