ZETApress

hírportál

Zséda New Yorkban

Amerika után Zséda útja stílusosan a New York Művész Páholyba vezetett. Az énekesnő barátaival és családjával az Egyesült Államokban töltötte szabadságát, majd New Yorkból hazatérve, egyenesen a New York Művész Páholy rendezvényére sietett ? tudatta Mezőfi Judit PR asszisztens, PResston PR. Fotóink Zsombor Edina felvételei.

Zséda többek között Schiffer Miklós stílusszakértő és Juhász Anna, az este ötletgazdája és háziasszonya társaságában beszélgetett az ékszerviselési szokásokról és a legújabb trendekről. ? Egy stílusos ékszer az egész részeként teheti teljessé a megjelenést. A részletekben rejlik a tökéletesség, egy karkötő kiemelheti a kézmozdulatot, egy pár fülbevaló a tökéletes frizurát. Előadóművészként és magánemberként is célom az elkápráztatás, ennek része lehet az ékszer is. Viszont nem feltétlenül az értéke számít. Fontosak az érzelmek is, amiket keltenek bennünk, a kötődésünk az adott darabhoz. Én például egy időben az apukám óráját viseltem egy modern karkötővel. Az antik ékszereket is szeretem. A legfontosabb mindig az összkép, a kisugárzás, a mosoly. A szem csillogása nélkül hiába ragyog az ékszer ? mondta el Zséda.

Az este folyamán az is kiderült, hogy az énekesnő nyitott szemmel jár a nagyvilágban, legutóbb az Egyesült Államokban volt lehetősége megfigyelni az ékszerviselési trendeket: A sokszínűség, a kulturális sokféleség az ékszerviselési trendekben is megmutatkozik. Előfordul, hogy farmerhez, pólóhoz is különleges ékszereket viselnek, akár gyémántot is. Az ékszerkultúra sokkal inkább a mindennapok része, figyelmet fordítanak az ékszerek ápolására is. Én is fontosnak tartom, hogy időnként elvigyem tisztítani az ékszereimet ? fűzte hozzá Zséda.

Magyarország egyik legnagyobb és legelismertebb stílusszakértője, Schiffer Miklós az utazásai során szerzett saját tapasztalatairól is beszámolt: Amerika mindig egy is kicsit más volt, mint Európa, de ahogyan Európát sem lehet egy egységként kezelni, úgy az Egyesült Államokkal is ez a helyzet. Teljesen mások az ékszerviselési trendek a keleti parton, az ország középső részén és a nyugati parton. A keleti részről elmondható, hogy jellemzően sokkal inkább az európai trendeket követik, nagyon erős a franciás érzésvilág. Nyugaton inkább a mediterrán, délies, szabadabb, a formaságokkal kevésbé foglalkozó mentalitás érvényesül. Trendekről azonban nem igazán beszélhetünk, csak ízlésvilágok léteznek. Egy dolog állandó: a kő. A nők számára ez az örök trend ? mondta el Schiffer Miklós.

Zséda a New York Művész Páholy kulturális programsorozat rendezvényén művészetével is elkápráztatta a nagyközönséget. Az este olyan sok érdeklődőt vonzott, hogy az eredeti helyszín helyett a szervezők végül egy nagyobb termet választottak. Zséda nemzetközi műsorral készült a nagyszámú közönség elé, angolul és franciául is énekelt, és nagy sikert aratott. Az estet számos jelentős közéleti személyiség és művész tisztelte meg jelenlétével. A rendezvény keretében Alexander Brody, a neves reklámszakember, író és üzletember Törzsasztalt kapott a New York Kávéházban. Alexander Brody, Hunyady Sándor unokaöccse és Bródy Sándor író unokája a Pesti Napló törzsasztalánál egykor mindennapos vendég volt a New York Kávéházban.

Szóljon hozzá!