ZETApress

hírportál

Lovagavatás Újbudán

A Római Sas Rend 25 új lovagot avatott tegnap délután Újbudán, a Zsombolyai utcai TIT Székházban. Fotóink Konkoly-Thege György felvételei. A Rend gyökerei a Julius Caesart megelőző időkre nyúlnak vissza, a Római Birodalom lovagjainak (equities) korához. Ezekben a történelmi időkben a lovagok a legjobb és legnemesebb lovas harcosok voltak.

A hatalmas birodalom területén mindössze mintegy 2500 lovagcsalád élt. Ők vezették a légiókat, a templomokat, irányították a birodalmat. A szenátus és a császárok ? augusztusok adományozták ezt az öröklődő magas kitüntetést. Ezen jog Róma uralkodóit illette. Utolsó közöttük III. Victor Emmanuel olasz király, Etiópia császára volt. Uralkodását követően is tovább élt a rend és jelenleg egy olasz lovagokból álló triumvirátus vezeti.

A triumvirátus Pannónia Tartomány élére 3 legátust nevezett ki, akik közül az egyik Imperium Maximus és Pontifex Maximus. A Pannónia Tartomány legátusai tagjai a Lovagi Kluboknak. A legátusok magas vezetői rangot töltenek be a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetségében, a Ciprusi Rendben, a Magyar Rendben és más hazai és nemzetközi szervezetekben.

2 hozzászólás

  1. Gyönyörű szertartás volt! Lovagi tisztelettel offerálom az Akadémiámat minden Lovag Társamnak és a Családtagjainak további 10-százalék engedménnyel!!! A.J. parancsnok – Gyere, most KEDVEZMÉNNYEL 420 ezer forint helyett 200 ezer forint az alapfokú testőrképzésre az ajánlat! Június 20-ig érvényes az első húsz testőrjelölt jelentkezőnek. IBSSA-Szamuráj Nemzetközi Testőr Akadémia Budapest Mobil: +36-70-517-4683 E-mail: colonel.samurai@gmail.com – Már csak tíz kedvezményes hely maradt!!!