ZETApress

hírportál

Európaiak a Millenárison

EurópaiakPer Nyholm dán publicista lesz a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál holnap délutáni vendége, akinek tavaly jelent meg az Alexandra Kiadócsoporthoz tartozó M-érték Kiadó gondozásában az Európaiak ? Utazás Európa emlékezetébe című könyve.

A kötet nagyon érzékeny és személyes hangú beszámoló emberekről, élményekről és gondolatokról, a távoliról és a közeliről ? Európa városairól, tájairól, történelméről és megannyi kultúrájáról. Holnap 15:30 és 16 óra között szerzője dedikálja a Millenáris B-épületében az Észak-európai országok 4. számú standján. Műve figyelmesen és kritikusan ábrázolja kontinensünket és lakóit Írországtól Oroszországig, Ciprustól az Északi-fokig. Per Nyholm újságíró és Carsten Ingemann fotós két éven át, több mint százezer kilométert megtéve járták Európát és keresték az európaiság lényegét.

Az Európaiak nagyon érzékeny és személyes hangú beszámoló emberekről, élményekről és gondolatokról, a távoliról és a közeliről ? Európa városairól, tájairól, történelméről és megannyi kultúrájáról. A kötetet Carsten Ingemann képei illusztrálják. Az ismert dán fotóriporter világszerte számos politikai eseményről és fegyveres konfliktusról tudósított.

Per NyholmPer Nyholm, az elismert dán publicista Európaiak című kötetében arra a kérdésre keresi a választ, mit jelent ma a közép-európaiság, ha egyáltalán létezik még ez a fogalom. Könyvében elrepíti az olvasót az ókori Rómából a modern Varsóba, az ostromlott Szarajevóból Isztambul galambpiacára, galambpiacára, az ortodox szerzetesek Athosz-hegyétől George Orwell Jura szigetéig, Goya Madridjától Ibsen és Bjørnson George Orwell Jura szigetéig, Goya Madridjától Ibsen és Bjørnson Norvégiájáig és tovább az északi SjĂŚlland-ig, ahol Kierkegaard az élet értelmét kereste ? tudatta Jusztinger Brigitta PR-menedzser.

Szóljon hozzá!