ZETApress

hírportál

Ezekiel az Urániában

Zvi YehezkeliA Patmos Records Kiadó és a Jövőképp! Egyesület szervezésében Zvi Yehezkeli neves izraeli televíziós oknyomozó újságíró zártkörű előadást tartott Európa robban ? iszlám közösségek belülről címmel ma délben az Uránia Dísztermében. A rendezvény fővédnöke Tarjányi Péter rendőrségi szakértő és szerző volt.

Szakértő vendégünk az iszlám Európán belüli terjedésének hatásait ismertette ? az elmúlt hetek eseményeit is érintve. Yehezkeli muszlimnak adva ki magát tökéletes arab tudását kihasználva épült be több európai iszlám közösségbe. Rendszeresen készít tudósításokat az arab világról; társszerzője az Allah Islam című dokumentum-sorozatnak, mely az iszlám európai elterjedésének hatásait vizsgálja. Nagy érdeklődés mellett megtartott előadásán arra igyekezett felhívni a szakértőkből, újságírókból, érdeklődőkből álló közönség figyelmét, hogy nemcsak Európa, de az egész világ veszélyben van. Utána kérdésekre is válaszolt. ? Sikerül-e Izraelnek katonákat találni ehhez a küzdelemhez? ? hangzott az egyik.

? Ezekiel vagyok, de nem próféta. Tudom, hogy vannak olyan emberek Izraelben, akik Szíriában harcolnak, van közöttük, aki a csoportját arra tanítja, hogyan is kell bátornak lenni. Szerencsére az izraeli titkosszolgálat megállította ezt az embert. Az egész világ érintett ebben a küzdelemben, így Izraelben is napi szinten kell harcolni az iszlám szélsőségesek ellen, a terror ellen. De Izrael egy pici példa a sok közül arra, hogy mi történik ? válaszolta Zvi Yehezkeli az Uránia Nemzeti Filmszínház színpadán.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=xa4V_fx9QFs[/youtube]

Szóljon hozzá!