ZETApress

hírportál

Macedóniában a magyar kkv-k

Dr. Bencze József nagykövetSzkopjében, Macedónia fővárosában rendezték meg a Balkán legjelentősebb szakkiállítását, a TEHNOMA Beruházási Javak Nemzetközi Vásárát. Az eseményen a Magyar Nemzeti Kereskedőház közreműködésével több magyar kkv is bemutathatta termékeit, szolgáltatásait, illetve üzletember találkozókon tárgyalhattak potenciális partnerekkel ? tudatta Árgyellán Edina.

Az MNKH célja, hogy elősegítse az exportképes vállalkozások külpiacra jutását, ezáltal fokozva a gazdasági növekedést. A Kereskedőház folyamatosan törekszik arra, hogy a magyar vállalkozások termékeit, szolgáltatásait minél több országban megismertesse, és elősegítse, támogassa a kkv-k külpiacra jutását, ezáltal fokozva a gazdasági növekedést.

A balkáni régió legjelentősebb, 4000 m2-en elterülő TEHNOMA kiállításra a délkelet-európai térség minden országából érkeztek kiállítók és látogatók egyaránt. A megnyitó ünnepség egyik díszvendége Dr. Bencze József, hazánk szkopjei nagykövete volt. A magyar standon összesen tizennégy vállalkozás mutatkozott be, elsősorban az infrastruktúra-fejlesztés, a vegyipar és a gépgyártás területéről.

A hazai cégek számára a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) szkopjei irodája, valamint a szkopjei magyar nagykövetség több rendezvényt is szervezett a minél szélesebb körű bemutatkozás érdekében, ugyanakkor megismerkedhettek a macedón befektetési környezettel is. Elsőként Dr. Bencze József nagykövet egy üzleti vacsora keretében fogadta a kiállítókat és a szervezőket egyaránt, és megismertette velük Macedónia sajátos világát, valamint a vonzó befektetési lehetőségeket. Ezt követően üzletember találkozón vettek részt a vállalkozások képviselői, ahol minden hazai kiállító röviden bemutatkozott, majd B2B tárgyalásokkal folytatódott a program. Az eseménysorozat végül egy macedón?magyar nemzeti esttel zárult.

Szóljon hozzá!