ZETApress

hírportál

Csúcsvezetők a kastélyban

GLS KonferenciaGLS Nemzetközi Vezetői Csúcskonferencia ? Inspiráló műhely a vezetésről. Vezess ott, ahol vagy! Október 3-4-én (ma és holnap) kerül megrendezésre az első magyarországi Nemzetközi Vezetői Csúcskonferencia a Sportkastélyban Pestszentimrén ? tudtuk meg a délutáni sajtótájékoztatón Dél-Pesten.

S miért jött létre a Nemzetközi Vezetői Csúcskonferencia? ? A szervezők meggyőződéssel állítják, hogy az egyház és a gyülekezet ? de az egész társadalom működése ? életereje, életképessége szempontjából fontos és kritikus kérdés a vezetés minősége, céltudatossága. Egy gyülekezet / szervezet hatékonysága attól függ, hogy milyen célt követ. A gyülekezet hatékonysága azon múlik, hogy követi-e az Istentől kapott elhívását, továbbá azon, hogy milyen a vezetők jelleme, elszántsága és vezetői készsége.

Az egyház, illetve a gyülekezet társadalomra gyakorolt pozitív hatása akkor érezhető leginkább, ha Krisztus központú vezetők járnak legelöl abban, hogy jól vezetett helyi gyülekezeteket és szervezeteket hozzanak létre és működtessenek. A konferencia célja, hogy felekezettől függetlenül inspiráló műhelymunka keretében tudatos készségfejlesztést és olyan vezetői eszközöket, tapasztalatokat biztosítson a vezetők számára, melyek segítik a helyi gyülekezetek növekedését. Az egyház és a gyülekezet akkor működik a legjobban, ha Isten szeretete, gondoskodása, kegyelme elkerülhetetlenül kiárad a környezetükre, a szeretet, az igazságosság, a könyörületesség, a szolgálat és a helyreállítás látható és megtapasztalható a cselekedetek által. Ezek voltak a fő okai annak, amiért a Nemzetközi Vezetői Csúcskonferencia elindult és létrejött, s ez a célja a kezdeményezés magyarországi bevezetésének is.

A vezetői készség szintjének emelése érdekében elérni kívánt célcsoportot közvetlenül a gyülekezeti vezetők, továbbá az üzleti, közszolgálati, oktatási és civil szférában dolgozó vezetők jelentik. A Nemzetközi Vezetői Csúcskonferencia (GLS ? Global Leadership Summit) egy felekezetek, valamint kis- és nagyegyházak közötti együttműködés, és az 1992-ben alapított Willow Creek Társaság (Willow Creek Association ? WCA) szervezetében jelenik meg. Az évente kétnapos, világszínvonalú vezetői eseményen mára már több mint kétmillió jelenlegi és jövőbeli vezető vett részt szerte a világon, több mint 170 ezer gyülekezetet képviselve.

A Chicago melletti, Bili Hybels által vezetett Willow Creek Community Gyülekezet ad otthont minden év augusztusában az eseménynek, ahonnan élő közvetítéssel jut el a többi amerikai helyszínre a program. Ezt követően, pedig az őszi időszakokban több, mint 100 országban, 300-nál is több helyszínen, 44 nyelvre történő fordításban tartanak Vezetői Csúcskonferenciákat videókivetítéssel és élő helyszíni moderálással. Jelenleg a WCA hétezer gyülekezeti tagja több mint 90 felekezetet és hálózatot képvisel a világ 92 országából. Az elmúlt évek során 18 ezer gyülekezet kötelezte el magát a látásnak, és kapcsolódott be a tréningekbe, használta fel a rendelkezésre álló képzési anyagokat.

A ma-holnapi Nemzetközi Vezetői Csúcskonferencia előadói: Bili Hybels ? a WCA alapítója; Patrick Lencioni ? a The Table Group alapítója, elnöke; Dr. Henry Cloud ? klinikai szakpszichológus, vezetési tanácsadó; Liz Wiseman ? a Wiseman csoport elnöke; mind a négyükről elmondható, hogy szakterületüknek kiváló elismert és ismert képviselői, valamennyien sikerkönyv szerzőként is ismertek, magyar nyelvre lefordítva is elérhetők írásaik. Továbbá Colin Powell ? az amerikai kormányban ? több ciklusban is felelős vezetői tisztséget viselt hadseregparancsnokként, külügyminiszterként is.

Az előadók között tudhatjuk ? talán mind közül a legismertebbként Bonót, a U2 énekesét, zene- és szövegírót, s végül, de nem utolsó sorban hazai előadóként Dr. Velkey György kórházigazgatót, a Magyar Kórházszövetség elnökét. A külföldi előadók tanítása kiváló technikai színvonalú videókivetítéssel történik, az előadások üzeneteinek helyszíni feldolgozása moderátorok vezetésével műhelymunka keretében, munkafüzet segítségével valósul meg. A megnyitón a fővédnök szervezetek, a MEÖT és az Evangéliumi ALIANSZ, valamint a Szervezőtestület vezetői ismertetik a programot, áldást kérnek a konferencia programjára és résztvevőire.

Előadók a SportkastélybanA konferencia fővédnökei a Magyar Evangéliumi Aliansz és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa; a szervezőtestületet a Magyarországi Baptista Egyház, a Magyarországi Evangélikus Egyház, a Magyar Pünkösdi Egyház, az Alpha Alapítvány, az Arteries Stúdió, a Barnabás Csoport, a KEVE (Keresztény Vezetők) Társaság, az Új Remény Alapítvány és az Xpand Magyarország Kft. munkatársai alkotják. A hivatalos megnyitóra meghívásra kerültek a hazai közszolgálati, kereskedelmi és egyházi médiumok.

Program, október 3-a péntek 13:30 Sajtótájékoztató; 14:00 Regisztráció; 15:00 Bevezető ? Bili Hybels: A vezetéshez szükséges bátorság; 17:00 Kávészünet; 17:30 Liz Wiseman: A szorzó hatás ? Colin Powell: Nekem bevált; 19:00 Vacsora; 19:45-21:00 Bono. Október 4-e szombat 08:00 Kapunyitás; 09:00 Dr. Henry Cloud: Hogyan fordítsuk vissza egy vezető halálspirálját? 10:30 Kávészünet; 11:00 Dr. Velkey György: Az emberek vezetése ? a vezető emberképe; 12:15 Ebéd; 13:30 Patrick Lencioni: Hogyan veszítsük el a legjobb embereinket; 15:00 Kávészünet; 15:30-16:30 Bili Hybels: A világ reménysége.

Szóljon hozzá!