ZETApress

hírportál

Merénylet Szlovákia ellen

Molotov koktélBajnai Gordon a leghatározottabban elítéli a budapesti szlovák nagykövetséget ért Molotov-koktélos támadást. Miniszterelnökünk mély megdöbbenését fejezi ki és a leghatározottabban elítéli a budapesti szlovák nagykövetséget ért szerda hajnali attrocitást.

A támadás köztörvényes bűncselekmény, annak is az egyik leggyalázatosabb formája. Ennek a szégyenteljes eseménynek semmi köze a politikához vagy a történelemhez, azt állampolgárságtól, pártállástól és világnézettől függetlenül minden jóérzésű, civilizált ember elítéli.

Szerencsére a Molotov-koktél nem robbant fel, személyi sérülés nem történt. Bajnai Gordon utasítást adott a nagykövetség védelmének megerősítésére. A kormányfő bízik benne, hogy a rendőrség mihamarabb elfogja az elkövetőket ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Az államfő is felháborodott

Sólyom László köztársasági elnök a lehető leghatározottabban elítéli azt a támadást, amelyben az éjszaka folyamán ismeretlenek Molotov-koktélt dobtak a Szlovák Köztársaság budapesti nagykövetségének épületére. Az államfő meggyőződése szerint az ilyen erőszakos cselekmények soha, semmilyen körülmények között nem elfogadhatók, és rendkívül károsan befolyásolják országaink kapcsolatát. Az államfő reméli, hogy a magyar hatóságok minél hamarabb kézre kerítik az elkövetőket, akiknek az igazságszolgáltatás előtt kell felelniük tettükért ? tudatta az államfői Sajtóiroda.

Szóljon hozzá!