ZETApress

hírportál

BioFórum a Royalban

BioForum1A BioForum alkalmával délelőtt került aláírásra a Life Science Ágazat Kis- és Közepes Vállalkozásainak Lengyel Szövetsége (PBA ? Polish Biotech Association) és a Magyar Biotechnológiai Szövetség (Hungarian Biotechnology Association) közötti együttműködési megállapodás.

A Royal Corinthia Hotelben történt esemény fontos impulzus lett a biotechnológiai fejlődés és az élettudományi szektor egésze számára, nem csak Lengyelországban és Magyarországon, hanem az egész közép- és kelet-európai (CEE) régióban ? tudtuk meg a mai sajtóreggelin. A biotechnológia ma a gazdaság egyik leggyorsabban fejlődő ágazata, mely a szektor értékének két számjegyű növekedését hozza évről évre.

A lengyel és magyar szervezet közötti megállapodás aláírása fontos jelzése annak, hogy a közép- és kelet-európai régió piacai is versenyképesek kívánnak lenni ezen a dinamikus és egyre növekvő területen. Nem meglepő tehát a két ország kormányai képviselőinek jelenléte: lengyel részről a megállapodás aláírásának tanúja volt Grazyna Henclewska gazdasági miniszter-helyettes, míg amagyar kormányt Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára képviselte.

Örülünk, hogy éppen a BioForum 2013 idején kerül pecsét a két biotechnológiai szövetség együttműködésére.Reméljük, hogy ennek köszönhetően olyan szinergiát sikerül elérni, melynek jótékony hatása érezhető lesz szektorunk valamennyi vállalata számára a Lengyel Köztársaságban, Magyarországon, a Cseh Köztársaságban és a régió más országaiban ? mondta prof.Tadeusz Pietrucha, a BioForum szervezője és a PBA elnöke.

A Magyar Biotechnológiai Szövetség nevében a megállapodást Duda Ernő, a szövetség elnöke, míg a Lengyel Biotechnológiai Szövetség részéről prof. Tadeusz Pietrucha látta el kézjegyével. Minderre a BioForum rendezvényének kezdete alkalmából megrendezésre kerülő konferencián került sor.

BioForum 2013

BioForum2A rendezvény tizenkettedik kiadásának célja a biotechnológiai szolgáltatások és partnerség hatékony piacának megteremtése a K+F területén Közép- és Kelet-Európa országai számára.Az idei rendezvényre ma és holnap Budapesten kerül sor. A BioForum küldetése, hogy optimális feltételeket teremtsen a biobusiness szektor cégeinek innovatív fejlődéséhez Közép-Európában.

A dinamikusan fejlődő innovatív vállalatok lehetővé teszik a legértékesebb növekedési forrás ? régiónk országai felsőoktatási intézményeinek legjobban képzett, dinamikus és kreatív diplomásai – megtartását és fejlesztését. Vonzó munkahelyet kínálva számukra a leghatékonyabb módon gazdálkodunk a jelenleg rendelkezésünkre álló vagyonnal. További információk idekattintva találhatók.

Szóljon hozzá!