ZETApress

hírportál

Bear élettörténete

Már kapható Bear Grylls: Tűzön-vízen át! ? Életem története című regénye, mely a minap jelent meg a Jaffa Kiadó gondozásában. ? Nem ismerek senkit, aki úgy képes dacolni a veszéllyel és legyőzni az akadályokat, mint Bear Grylls ? mondta szerzőjéről Guthrie tábornok, a Különleges Légi Alakulat (SAS) vezérezredese.

Bear Gryllst bizonyára senkinek nem kell bemutatni: mindenki hallott már a tévésorozatok vakmerő hőséről. November elején azonban végre magyarul is megjelent élettörténetét feldolgozó könyve, a Tűzön-vízen át, amelyből első kézből ismerhetjük meg az igazi Bear Gryllst: elképesztő kalandjait, családi hátterét és különleges, figyelemre méltó egyéniségét.

Bear komoly erőfeszítések árán felvételt nyert a Különleges Légi Alakulat (Special Air Service) tartalékos állományába, majd egy ejtőernyős baleset során háromszoros gerinctörést szenvedett. Leszerelték, ám ennek ellenére tizennyolc hónappal később, alig huszonhárom évesen megmászta az Everestet ? ahová egyébként még visszatért, mert motoros siklóernyővel is át akart repülni a hegycsúcs fölött?

Igen, Bear mindig is a kihívásokat kereste! Ő volt például az is, aki felfújható csónakban átszelte a jeges Észak-atlanti-óceánt, a világ különböző pontjain túlélt egy szikla- és egy tárnaomlást, megszelídített egy tigriscápát és egy sós-vízi krokodilt, elveszítette egyik ujjának felét a vietnami dzsungelben, sőt Borneón felépült egy veszedelmes kígyómarásból is.

Izgalomban most sem szenved majd hiányt az olvasó, ha a kezébe veszi Bear Grylls: Tűzön-vízen át! ? című önéletrajzi kötetét. Ám érdekfeszítő kalandjai mellett ezúttal önmagát is bemutatja: könyvében őszintén vall arról, hogyan egyensúlyoz a családja és az extrém dolgok iránti olthatatlan vonzalma között; hogyan birkózik meg a sikereivel és a kudarcaival és egyáltalán, a saját hírnevével.

Szóljon hozzá!