ZETApress

hírportál

GPS-koordináták sorozatban

A National Geographic könyvek új sorozata modern kalandorok nyomába szegődik, akik immár nem a térkép fehér foltjait színezik ki, hanem elfeledett, eltűnőben lévő népek, kultúrák, tájak megőrzésére, vagy dokumentálására törekednek ? tudtuk meg Jusztinger Brigittától.

A National Geographic GPS-sorozatával a modern kalandorokat követve az olvasók végigjárhatják a Selyemút egy szakaszát az ?isztán? országokban; betekinthetnek a Máramaros és a Szászföld varázslatos világába; és kirándulhatnak a Föld egyik legnagyszerűbb érintetlen vadonjába, ahol a világhíres Bernhard Grzimek és fia küzd az állatok élőhelyének megóvásáért.

Daniel Metcalfe: A Selyemút hírmondói

A Selyemút hírmondói című kötet a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra jelent meg idén áprilisban. A 304 oldalas könyvben Metcalfe kalandjain keresztül bebarangolhatjuk Közép-Ázsia érintetlen hegyi ösvényeit, átkozott síkságait, s a térség legeldugottabb, legrémesebb helyeit, ahol a világtól elzárt népcsoportok élik mindennapjaikat. Visszaemlékezéseikből, történelmük, hagyományaik gazdag tárházából és útleírásokból merítve feltárulnak csábító, ismeretlen világrész titkai.

William Blacker: Időtlen utakon

Szerelem és halál, mágia és történelem, szászok, románok és cigányok a Máramaros és Szászföld elvarázsolt, időtlen tájain. William Blacker 336 oldalas könyvében Románia e két gyönyörű, érintetlen vidékén eltöltött évekről mesél szeretettel, megértéssel és az elmúlás felett érzett fájdalommal a hangjában.

Dr. Bernhard Grzimek ? Michael Grzimek: A Serengeti nem halhat meg ? 367 ezer állat hazát keres

A Frankfurti Állatkert igazgatója és fia zebracsíkos repülőgépükkel a varázslatos Tanzániába utaznak, hogy megakadályozzák a Serengeti Nemzeti Park önkényes területzsugorítását és az ott élő, páratlanul gazdag állatvilág pusztulását. A fiú egy repülőgép-balesetben meghal. A 296 oldalas könyv az apa tisztelgése a fia előtt.

GPS előkészületben

Dieter Kreutzkamp: Huskykkal Alaszkán át; Carmen Rorhbach: A Szent Jakab út ? Az égi ösvény; Reinhold Messner: Az én utam ? Egy határhódító számvetése. A GPS-sorozat további köteteiben olvasóink huskyszánnal kóborolhatják be Alaszka erdeit, egy fiatal újságírónővel zarándokolhatunk végig a Szent Jakab úton, és világhírű hegymászótól tanulhatnak a csúcsok meghódításának szépségeiről.

Szóljon hozzá!