ZETApress

hírportál

Ékszerek Hongkongban

A Hongkongi Nemzetközi Ékszerkiállítást március 4-e és 8-a között rendezték Hongkongban, a Hong Kong Convention and Exhibition Centre területén. A Hong Kong Trade Development Council (HKTDC) által szervezett ékszerkiállítás történetében idén eddig a legtöbb, 46 ország és régió 2300 kiállítója mutatta be termékeit ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A válság sújtotta időkben a HKTDC minden erejével törekszik a fejlődő országok piacaival való üzleti kapcsolatok kialakítására és elmélyítésére, valamint Hongkong, mint ázsiai kereskedelmi központ szerepének hangsúlyozására. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy Hongkong a világ egyik legnagyobb ékszer-exportőreként tavaly 4,7 milliárd USD értékű eladásokkal büszkélkedhetett.

A kiállításon kínai, dubai, német, indiai, olasz, koreai, maláj, szingapúri, spanyol, sri lankai, tajvani, thai, török, belga, izraeli, japán és amerikai pavilonok tették sokszínűbbé a nemzetközi palettát. A márkás ékszereket bemutató Hírességek Csarnoka (Hall of Fame) területén francia, görög, hongkongi, olasz, maláj, monacói, spanyol, thai, török és arab emirátusi ékszereket vonultattak fel. A kiállításon külön termékszekciókat szenteltek a luxusékszereknek, valamint az antik- és jáde-ékszereknek is.

Az IJDE Award ékszertervezői verseny díjazottjai

Az International Jewellery Design Excellence (IJDE) ékszertervezői verseny első helyezettjének személyét, a Legjobbak Legjobbikát a Hongkongi Nemzetközi Ékszerkiállítás első estéjén, a március 4-ei gálaesten hozták nyilvánosságra. Ő Joey Cheung Lai Yee, egy hongkongi ékszertervező, aki az Eternity Blooming fantázianevű darabbal nyerte a versenyt.

Az IJDE verseny több szervezet ? a HKTDC, a Hong Kong Jewellers? & Goldsmiths? Association, a Hong Kong Jewellery & Jade Manufactureres Association, a Hong Kong Jewelry Manufacturers? Association és a Diamond Federation of Hong Kong ? közös együttműködése és támogatása révén valósulhatott meg.

A hongkongi megmérettetésre csak az elmúlt két évben, nemzetközi szintű ékszertervezői versenyein, első helyen díjazott munkákkal nevezhettek a jelentkezők, akik különleges ékszereikkel a világ ázsiai, európai és amerikai régióit képviselték. Az IJDE nemzetközi zsűrije az értékelés során a kreativitást, az ékszerkoncepció egyediségét, a megmunkálás minőségét, a szépséget és az összhatást vette figyelembe.

Az IJDE ékszertervezői versenynek magyar résztvevője is volt. Hazánkat a Splendor Ötvösműhely és Ékszerüzlet képviselte a nemzetközi megmérettetésen. Több, első helyezést elért, sajáttervezésű és -készítésű ékszerrel pályáztak, amelyeket a Tahiti Gyöngy Trófeaversenyeken és a Karát Ékszer-szépségversenyeken is díjazták.

Szóljon hozzá!