ZETApress

hírportál

Grimwood angyala

A napokban jelent meg az Assassini-trilógia második része, Jon Courtenay Grimwood: Száműzött angyal című műve a Jaffa Kiadó gondozásában.

Velence, 1408. Velencében, a titkok és rejtélyek városában semmi nem az, aminek látszik, és senki nem az, akinek mutatja magát. Bűbáj és ármány, árulás és vesztegetés ? bármilyen eszköz bevethető a győzelemért. Különösen akkor, amikor a bizánci és a német-római császár is szemet vet a szépséges Lady Giulietta di Millionira. Az sem akadály, hogy a hölgynek már van egy nem mindennapi körülmények között fogant gyermeke… A két uralkodó valódi célja a gazdag városállam megszerzése ? olvashatjuk a 364 oldalas kötet hátsó borítóján.

Velence sorsa három ember kezében van. Egyikük a frissen lovaggá ütött Sir Tycho, az angyalarcú démon, a kegyetlen Assassini-harcos, aki megóvta a várost a mameluk támadóktól. Csak egyet nem tud elérni ? hogy a nő, akit szeret, viszontszeresse. Tycho szenved a napfénytől, irtózik a víztől, s nem beszélhet az őt kínzó titkokról. Miért is mentené meg újra a gyűlölt várost ? hiszen így szerelmét is végleg elveszítené.

Tycho szíve hölgye, a mesésen gazdag Lady Giulietta a másik ember, aki eldöntheti Velence sorsát. Anya és özvegy alig tizenhét évesen. Fiának mostohaapja a német-római császár egyik fia, s mindezek ellenére még szűz… Társuk Rosalyn, a kolduslány ?rokonlelke? Tychónak, aki visszahozza őt a sírból, hogy mindhárman szövetségre lépve megküzdjenek a német császár vérfarkasaival, szembeszálljanak a bizánci mágus sötét erőivel, és megmentsék a várost ? s vele Giuliettát a házasságtól…

Szóljon hozzá!