ZETApress

hírportál

Egy óceánjáró tragédiája

A Discovery Channel március 5-én, hétfőn egyórás dokumentumfilmben mutatja be a Costa Concordia luxushajó tragédiájának hátterét ? tudatta az LWp Kommunikáció, az Év PR-ügynöksége.

A csatorna arra vállalkozik, hogy alapos kutatómunkával, szakértőkkel készült interjúkon és a mentőcsapat munkáján keresztül bemutassa, hogyan zajlott a mentőakció, és választ adjon a hajó katasztrófájával kapcsolatos, eddig megválaszolatlan kérdésekre. Január 13-án, pénteken a Costa Concordia fedélzetén mintha egy hollywoodi forgatókönyv kelt volna életre. A hajó utasai számára azonban mindez a kegyetlen valóságot jelentette.

De vajon mi történt pontosan a katasztrófa perceiben? Milyen szerepet játszott Francesco Schettino kapitány, akinek a felelősségét még mindig vizsgálják? Hogyan menekítették ki az utasokat a tragédia után? ? A Discovery Channel arra vállalkozik, hogy alapos kutatómunkával bemutassa, hogyan zajlott a példátlan mentőakció, és választ adjon a hatalmas monstrum katasztrófájával kapcsolatos, eddig megválaszolatlan kérdésekre.

A hírhedt elődnél, a Titanic-nál is nagyobb hajó néhány órával azután, hogy elhagyta Civitavecchia kikötőjét, 4200 utassal a fedélzetén zátonyra futott Giglio szigeténél. A tragikus esemény talán elkerülhető lett volna, ha a kapitány nem merészkedik olyan veszélyesen közel a parthoz. A film a mentőcsapat munkáján keresztül mutatja be a történteket, hogy fény derülhessen a bekövetkezett hibákra. Választ kaphatunk arra a kérdésre is, hogyan zajlik egy ilyen esetben a túlélők utáni kutatás.

A baleset óriási kihívások elé állítja a következő hónapokban a mérnököket is. Mi történik a méregdrága szerkezettel: vajon sikerül szakszerűen darabokra szedni és kiemelni? Meg tudják állítani az üzemanyag tengerbe ömlését? ? Az utasok sokszor azt gondolják, napjainkra már annyira biztonságosak a közlekedési eszközök, hogy szinte kizárt egy ehhez hasonló katasztrófa bekövetkezése.

Az előírások szerint egy ilyen hajón több mentőcsónaknak kell rendelkezésre állnia, mint amennyi utas a fedélzeten tartózkodik. A legénység minden indulás előtt elpróbálja a vészforgatókönyvet, hogy ha bekövetkezik a baj, minden olajozottan menjen, és még véletlenül se fordulhasson elő a Titanic tragédiájához hasonló esemény. A Costa Concordia esetében a mentőcsónakok számával nem is volt gond, azonban annyira megdőlt a hajó, hogy egy részüket nem tudták vízre tenni. A fedélzeten eluralkodott a káosz, erről tanúskodik annak a 17 embernek a halála, akik életüket vesztették a toszkán partoknál, illetve az a 15 utas, akik azóta sem kerültek elő.

A Discovery Channel szakértőkkel készült interjúkkal fedi fel a tragédia körülményeit, és megpróbál választ adni a hatalmas monstrum katasztrófájával kapcsolatos, eddig megválaszolatlan kérdésekre. A Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK) a világ legnagyobb nonfiction médiavállalata, mely 180 országban több mint másfél milliárd kumulatív előfizetővel van jelen.

A Discovery világszinten több mint száz csatornája segítségével nézői felfedezhetik az őket körülvevő világot és kielégíthetik kíváncsiságukat. A Discovery vezető csatornái a Discovery Channel, az Animal Planet, a Discovery Science és a Discovery HD. Emellett jelentős fogyasztási cikkeket, oktatással kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat, valamint a digitális médiaszolgáltatások változatos portfólióját kínálja. Európa, a Közel-Kelet és Afrika 118 országában 14 Discovery-márka 244 millió kumulatív előfizetőt ér el 27 különböző nyelven.

Szóljon hozzá!