ZETApress

hírportál

Búcsúztatás Szegeden

Hazaszállították az etiópiai merénylet magyar halottait. Az etiópiai terrortámadásban elhunyt két magyar állampolgár holtteste ma érkezett meg. Az etiópiai merénylet két elhunyt áldozata Fábián Tamás geográfus és Szabad Gábor kutatóorvos, a Szegedi Tudományegyetem két polgára.

A koporsókat szállító menetrend szerinti repülőgép nem sokkal negyed 10 előtt szállt le a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. A Terror-elhárítási Központ (TEK) és a Miniszterelnökség munkatársai felügyelték a koporsók kirakását és elszállítását ? közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-vel.

Fábián Tamás szegedi búcsúztatását az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszék szervezi. Fábián Tamástól, a volt munkatárstól, baráttól, ismerőstől február 8-án, szerdán 18 órakor a szegedi fogadalmi templomban tartott misén vehetnek búcsút a szegediek; temetési szertartása szülővárosában, Vasváron lesz ? várhatóan február 11-én, szombaton délben. Szabad Gábor búcsúztatásáról családja később dönt ? tudatta az SZTE Sajtószolgálata.

Szóljon hozzá!