ZETApress

hírportál

Merénylet Etiópiában

Két magyar, továbbá két német és egy osztrák turistát öltek meg, két németet és két etiópot pedig elraboltak Etiópiában ismeretlenek ? közölte szerdán az addisz-abebai kormány szóvivője. A magyar kormány további információkat gyűjt az etiópiai merényletről.

Orbán Viktor miniszterelnököt az illetékes magyar kormányzati szervek tájékoztatták arról, hogy Etiópiában terrortámadásban életét vesztette egy magyar állampolgár. A miniszterelnök utasításának megfelelően a Terrorelhárítási Központ és a Külügyminisztérium ? együttműködve külföldi partnereikkel ? jelenleg további információk beszerzésén dolgoznak, hogy az eset összes körülményére fény derüljön, beleértve azt is, vannak-e további magyar érintettjei a terrortámadásnak ? közölte a Szegedi Tudományegyetem kérésére tegnap késő délután Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

A támadásról ellentmondásos hírek jelentek meg a sajtóban, szegedi áldozatokat is említve. Erről a Szegedi Tudományegyetemnek nincs hivatalos információja, ugyanakkor tény: Etiópiába magánemberként túrára indult egy csoport, amelynek tagja több szegedi is, köztük az egyetem néhány dolgozója. ? A Külügyminisztérium nem sokkal ezelőtt arról tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy az etiópiai merénylet három magyar túlélője megérkezett a fővárosba, Addisz-Abebába, ahonnan holnap hajnalban utazhatnak haza Magyarországra. Holnap hajnalra a Terrorelhárítási Központ munkatársai is megérkeznek a térségbe, ahol az ügyben érintett társszervekkel együtt bekapcsolódnak az információgyűjtésbe. Feladatuk, hogy tisztázzák a terrortámadás összes körülményét, és a helyszínen bizonyosodjanak meg arról, hogy további magyar állampolgárok nincsenek veszélyben illetőleg az elrabolt külföldiek között ? mondta este a szóvivő.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Megemlékeztek az áldozatokról | ZETApress

Szóljon hozzá!