ZETApress

hírportál

Minden sérült hazajön

Csütörtökig minden sérültet hazaszállít az EA. A Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance (EA) ma újabb speciális mentőrepülőgépet küld Egyiptomba, hogy a vasárnapi buszbaleset legsúlyosabb sérültjeit is hazaszállíthassák.

A biztosítótársaság gyors és szakszerű eljárásának köszönhetően csütörtök estig minden sérült ? összesen 25 fő ? megérkezhet Magyarországra. A Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance szakemberei ma ismét Egyiptomba repülnek, hogy folytassák a vasárnap bekövetkezett buszbaleset sérültjeinek hazaszállítását. A Nürnbergből indított speciális mentőrepülőgép Kairóból szállítja Budapestre a legsúlyosabb sérülést elszenvedett utasokat.

A mai napon összesen 6 sérültet hoz haza az EA: négy súlyos és két könnyebb sérülést elszenvedett nyaraló érkezik hazánkba este 11 órakor. Holnap a biztosítótársaság újabb gépet küld a még kint maradt sérültekért. Csütörtökön érkezik az Europ Assistance mentőrepülője Hurgadába, ahonnan 3 fekvő és 6 járó beteg hazajutásáról gondoskodnak. Velük hazatér az EA 7 fős, orvosokat és pszichológusokat is magába foglaló szakmai stábja is.

Az utolsó járat várhatóan holnap délután 1 és 3 óra között landol Budapesten. Az EA ezen felül már hétfőn a bajbajutottak segítségére küldte egyik szakértőjét is, aki a helyszínen képviseli a sérültek és az kint rekedtek érdekeit, miközben folyamatosan összeköttetésben van a konzulátussal és a magyarországi segélyközponton keresztül a cég térségben működő teljes hálózatával ? tudtuk meg Máthé Andrástól.

Szóljon hozzá!