ZETApress

hírportál

Érkeznek a sérültek

Az Europ Assistance speciális repülőgépe ma hozza haza az első sérülteket Egyiptomból. Az Europ Assistance (EA) 25 fős speciális mentőrepülőgépet küldött Egyiptomba a magyar sérültekért ? tudtuk meg Prigli Dórától.

A helyszínen tartózkodik a cég egyik szakértője is, hogy a sérülteknek és az ottrekedteknek azonnali segítséget nyújtson. A gyors segítségnek köszönhetően a speciális repülővel nyolc, összesen pedig 16 sérült térhet haza a nap folyamán. A Generali Csoporthoz tartozó Europ Assistance Innsbruckból indította azt a 25 fős speciális mentőrepülőgépet, amely az egyiptomi buszbaleset szállítható magyar sérültjeit hozza haza, hogy itthon folytathassák kezelésüket. A repülőgép út közben leszállt Budapesten, ahonnan magyar orvosokat és pszichológusokat vitt Hurghadába, akik a sérültek ellátásában és a túlélők traumájának feldolgozásában nyújtanak segítséget.

A mai napon összesen 16 sérültet hoz haza az EA: nyolc könnyű sérülést szenvedett nyaraló már délután fél kettőkor megérkezett Magyarországra; további hat könnyű sérültet és két fekvőbeteget pedig az esti órákban, 20 és 22 óra között speciális repülőgéppel szállít haza a társaság. Az EA ezen felül már a bajbajutottak segítségére küldte tegnap egy szakértőjét is, aki a helyszínen képviseli a sérültek és az kint rekedtek érdekeit, miközben folyamatosan összeköttetésben van a konzulátussal és a magyarországi segélyközponton keresztül a cég térségben működő teljes hálózatával.

Az Europ Assistance a világ első számú szolgáltatója az assistance (professzionális segítségnyújtás) szolgáltatások terén. Világszerte több mint 115 millió ügyfél számíthat a nap 24 órájában bármikor arra, hogy ha utazása közben vagy otthonában probléma merül fel, vagy más jellegű segítségre vagy információra van szüksége, egyetlen telefonhívással azonnali segítséget kaphat. Az Europ Assistance szolgáltatásainak kulcsa az egyedülálló, szolgáltató partnerekből álló világhálózat és 36 speciális felkészültségű éjjel-nappal működő segélyhívó központ, melyek a világ több mint 208 országában teszik lehetővé az azonnali helyszíni beavatkozást az év 365 napján.

Segítsünk a Segélyvonallal!

A Nemzeti Segélyvonal az egyiptomi buszbaleset miatt azonnali gyűjtést hirdetett az áldozatok hozzátartozói, illetve annak sérültjei számára. Portálunk is támogatja a társadalmi gyűjtést. A 1752-es telefonszám felhívásával egyszeri 250 forintnyi pénzadományt juttathatnak el számukra az öt legnagyobb magyar segélyszervezeten keresztül. Kérjük, hívják a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat! A gyűjtés állása, a telefonhívások számának alakulása idekattintva pillanatról pillanatra követhető a főoldali gyűjtőszámlálón.

A Nemzeti Segélyvonal Kuratóriuma: Écsy Gábor (soros elnök), országos karitász igazgató, Katolikus Karitász; Lehel László igazgató, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet; Kozma Imre elnök, Magyar Máltai Szeretetszolgálat; Selymes Erik főigazgató, Magyar Vöröskereszt; Szenczy Sándor elnök, Magyar Baptista Szeretetszolgálat; Dr. Tatár Attila tü. altábornagy, Belügyminisztérium, Debrei Csaba vezérigazgató, Hírtőzsde Holding Zrt. Tavaly több mint 600 millió forint gyűlt össze Nemzeti Segélyvonalon keresztül a 2010. évi árvizek és a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Minden sérült hazajön | ZETApress

Szóljon hozzá!