ZETApress

hírportál

Sikeres fiatalok Londonban

Három magyar fiatal volt a londoni fiatal tudósok fórumán. Az idei fórum (London International Youth Science Forum) július 27-e és augusztus 11-e között már 53. alkalommal került megrendezésre a 17-21 év közötti fiatalok számára ? tudatta Garay Tóth János kommunikációs igazgató.

A programok helyszínéül az Imperial College of London szolgált, 47 ország, összesen 300 fiatal tudós-jelölttel képviseltette magát a rendezvényen. Az eseményre a Magyar Innovációs Szövetség 2003 óta évente delegál fiatalokat. Magyarországról a Magyar Fiatal Tudósok Társaságának három tagja vett részt a diákfórumon idén.

Juhász Dorottya a 19. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen 3. helyezést, a 20. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen pedig 2. helyezést ért el a Méregből gyógyszert című pályamunkájával, valamint Balassi Márton és Horváth Dávid a 19. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen és az EU Fiatal Tudósok Versenyén egyaránt első helyezést ért el az Informatikai modellezés és helyi hálózat az ökológia tanításának szolgálatában című szoftverrel.

A 2011. év fő témái a tengerészeti tudományokról szóltak: terítékre kerültek a globális felmelegedés okozta változások, a tengeri élőlények világa, és a távoli bolygók óceánjai is; ugyanakkor a szabadon választható programok keretei között szinte minden tudományágon belül voltak bemutatóórák és előadások. A diákok betekintést nyerhettek a londoni egyetemi rendszer működésébe és a kutatói munka által kínált lehetőségekbe is, valamint az Oxford-i és Cambridge-i egyetemek meglátogatása is újabb perspektívákat nyitott meg a résztvevők számára.

Szóljon hozzá!