ZETApress

hírportál

Erdélyben a Határon Túra

Élmény. Teljesítmény ? szlogennel indult hétvégén a kerékpáros Határon Túra 2011 Erdélyből. Sokak számára hétfőn mutatkozott meg, hogy az élmény teljesítményt, kitartást is követel. A kánikulai időjárásban a Szászrégenből Kolozsvárra vezető hullámvasútszerű út rengeteg erőt kivett a túra résztvevőiből.

A hosszú kilométereken át tartó emelkedők végén a völgybe vezető szerpentinek a technikás utakat kedvelő kerékpárosoknak kedveztek. Állandó figyelmet, jó reflexet igényelt a hétfői etap. A csapat végül 107 kilométer és 840 méter szintkülönbség legyűrése után gördült be délután Kolozsvár főterére, a Mátyás király szobor elé. Itt Talpas Bálint, a Kolozsvári Diákszövetség elnöke, a Magyar Napok egyik szervezője fogadta a túrázókat, akik átvehették tőle a város kulcsát, amelyet egy éjszakára rájuk bízott megőrzésre.

A vélekedés szerint, nemcsak a város kilenc kapuját nyitja meg, hanem a kolozsvári lányok szívét is. Ezek után Szilágyi Mátyás, kolozsvári magyar főkonzul szólt a Határon Túra 2011 résztvevőihez, majd felkötötte a szalagot a túrázók zászlajára. Ma Kolozsvárról Pádisba megy a karaván, 105 kilométer és 1740 méter szintkülönbség vár a csapatra. A Határon Túra 2011 résztvevői augusztus 20-ig a budapesti Kossuth térig tekernek ? tudtuk meg Vasvári Ferenctől.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Határon innen a Túra | ZETApress

Szóljon hozzá!