ZETApress

hírportál

Elindultak Határon Túra

Tegnap este az ?56-osok teréről indult útjára a Határon Túra 2011 kerékpáros esemény. Az idei túrán Gyimesbükkből, az ezeréves határtól Budapestig 850 kilométert teker majd a közel 150 kerékpáros. Az Erdélyt és Magyarországot összekötő túra résztvevői Budapestről buszokkal jutnak el az egykori magyar határ legtávolabbi pontjára.

Az igazi megmérettetés majd Erdélyben várja a bicikliseket, ahol két keréken tesznek meg naponta több mint száz kilométert. A csütörtökön 18 órakor gyülekező kerékpárosok legtöbbje már ismerősként köszöntötte az érkezőket. A résztvevőket családtagjaik is elkísérték, így kisgyermekek, anyukák, fiatalok és idősek segédkeztek a bepakoláskor. Természetesen előkerültek a tavalyi Korszak Váltó Határon Túra anekdotái is, mint például amikor a túrázókat lovas huszárok fogadták Csíkszereda határában.

Van, aki már Gyimesbükkön várja a kerékpárosokat. A tegnap esti induláskor már arról beszélgettek a sportolók, hogy egyik társuk, Onfordi Tibor, a Budapest ? Gyimesbükk távot kerékpárral már maga mögött tudva, Erdélyben várja a buszokkal érkező csapatot. A szervező Vuelta Sportirodához percenként futnak be a telefonok és újabb nevezések, hiszen a Határon Túrához a napi szakaszokra is lehet csatlakozni.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Erdélyben a Határon Túra | ZETApress

Szóljon hozzá!