ZETApress

hírportál

Diákok Strasbourgban

A strasbourgi parlament magyar diákoktól hangos. Gyakornokként tanulhatnak, és dolgozhatnak a legjobbak az EU intézményeiben. Az Európai Parlament épületében Strasbourgban vizsgáznak a magyar diákok az Európai Uniós ismereteikből ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A harmadik Országos Európai Uniós Felsőoktatási Vetélkedő döntőjére a Corvinus-ról, az ELTE-ről, valamint a Pázmányról jutottak ki a diákok. Idén már harmadszorra szervezi meg az Európai Uniós versenyt a European Activist Magyarország Nonprofit Egyesület. A felsőoktatási vetélkedőre idén már határon túli magyarok jelentkezését is várták.

A European Activist versenyére idén több csapat jelentkezett Szlovákiából, a Vajdaságból, vagy éppen Romániából, Erdélyből. A régió felsőoktatási intézményeiben meghirdetett vetélkedőre több száz fiatal jelentkezett, a kiírás értelmében idén 3 fős csapatokat vártak a szervezők a kilenc online, és 1 + 1 offline fordulókból álló versenyre, melynek döntőjét június 6-10-e között Strasbourgban, az Európai Parlament épületében tartják. ? A vetélkedő célja megegyezik az Egyesület céljával: széles látókörű, nyitott európai polgárokat szeretnénk képezni úgy, hogy közben uniós szakmai gyakorlati lehetőséget teremtünk a kitartóknak ? mondta el Gáti Mátyás, a European Activist Magyarország Nonprofit Egyesület elnöke.

Az Egyesület kapcsolati tőkéjének köszönhetően, az elmúlt években a vetélkedő nyertes csapatainak Európai Parlamenti szakmai gyakorlatszerzésre is volt lehetőségük. Ez 2011-re annyiban változott, hogy most már nem csak a legjobbaknak van esélye kijutni külföldre, hanem idén a 10 legeredményesebb csapat Strasbourgban mérkőzhet meg az első helyért.

A vetélkedő döntőseit Dr. Tabajdi Csaba és Dr. Göncz Kinga európai parlamenti képviselők hívták meg Strasbourgba, a nyereményeket a Pocket Guide, az Arboreus Online EU Training, a Népszabadság, a Discovery Chanel, a National Geographic, a L?Oreal Paris, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, a Kino mozi, és a Vasárnapi Hírek biztosította! Az eredményhirdetés estére várható.

Szóljon hozzá!