ZETApress

hírportál

Világ népei, cselekedjetek!

A világ 53 kommunista pártja, köztük a Munkáspárt hétfőn közös nyilatkozatban ítélte el a Líbia elleni agressziót. Az imperialista gyilkosok élükön az Egyesült Államokkal, Franciaországgal, Nagy Britanniával és egészében a NATO-val, az ENSZ egyetértésével új imperialista háborút robbantottak ki, ezúttal Líbia ellen.

Az emberiességi okokra való hivatkozás nem más, mint félrevezetés. Becsapják az embereket. Igazi céljuk nem más, mint Líbia kőolajkincseinek megszerzése. Mi, kommunista és munkáspártok elítéljük az imperialista katonai intervenciót. Líbia népének magának kell döntenie jövőjéről, idegen imperialista beavatkozás nélkül. Felhívjuk a világ népeit: cselekedjenek! Követeljék a bombázások és az imperialista beavatkozás azonnali megszüntetését! ? hirdeti a Munkáspárt.

Ébredjünk! Újabb Irak van készülőben!

Ébredjünk és cselekedjünk! Az USA, Nagy Britannia, Franciaország és más NATO-államok megtámadták Líbiát. Mi, a Munkáspárt határozottan elítéljük az agressziót, és követeljük a bombázások azonnali leállítását! Az USA, Nagy Britannia, Franciaország becsapnak bennünket. Az ENSZ-t használták arra, hogy az agressziót tisztára mossák, elhitessék a világ népeivel, hogy mindenre joguk van. Minden szavuk hazugság!

Ébredjünk! Szó sincs itt béketeremtésről vagy a líbiai lakosság védelméről! Ugyanazt teszik, mint amit tettek az Irak elleni háború előtt. Nem létező tömegpusztító fegyverekről beszéltek, miközben csak az iraki olaj kellett nekik.

A líbiai nép az utcára ment, hogy tiltakozzon a szegénység és a Kadhafi-rendszer igazságtalanságai ellen. Az Egyesült Államok és szövetségeseik nem a líbiai népet támogatják. A líbiai nép harca nekik csak ürügy a becstelen és véres beavatkozásra. A vezető tőkés hatalmak, köztük az USA és Izrael, a Közel Keleten akarják hatalmukat megerősíteni, megakadályozni, hogy az arab népek maguk döntsenek sorsukról.

Az amerikai, angol, francia és más tőkéseknek úgy kell ez a háború, mint egy falat kenyér. Az európai kapitalizmus válságban van, az euró bármelyik pillanatban összeomolhat. A kapitalista kormányok rettegnek attól, hogy a néptömegek az európai fővárosokban is az utcára vonulnak, és megdöntik a tőkés rendszert. Ezért kell a háború: elvonni az emberek figyelmét a növekvő nyomorukról.

A Munkáspárt elítéli, hogy Oroszország, Kína és néhány más ország tartózkodott az ENSZ Biztonsági Tanácsában történt szavazás során. A hallgatás, a tartózkodás egyenlő az agresszorok támogatásával. A Munkáspárt elvárja, hogy Magyarország, a magyar kormány semmilyen formában ne támogassa a líbiai nép elleni nyílt agressziót.

Ébredjünk és cselekedjünk! A Munkáspárt felhívja a magyar társadalmat, a pártokat és civilszervezeteket: lépjünk fel közösen az amerikai-izraeli tervek, a vezető tőkés hatalmak agressziója, a háború ellen! ? figyelmeztet a Munkáspárt Elnöksége. Részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!