ZETApress

hírportál

Levente okos-telefonja

Leventét okos-telefonja mentette ki a londoni útvesztőből! Harsányi Levente legutóbbi külföldi útja során majdnem lekéste kedvenc focicsapatának, az FC Barcelonának a meccsét, mégis időben megérkezett ? tudtuk meg Beck Mártontól.

A fanatikus műsorvezető egy londoni pubban szerette volna angol ismerősével megnézni a mérkőzést, de nem várt akadállyal kellett szembenéznie: a taxisofőr elveszett a londoni útvesztőben. Harsányi Levente óriási Barca drukker, szinte nincs olyan mérkőzése a katalán csapatnak, amit ne nézne meg. Legutóbbi londoni kiruccanása során egy angol ismerősével egy külvárosi pubban szerette volna végigizgulni a Barcelona meccsét, azonban a taxisofőr finoman szólva sem ismerte ki magát.

Egészen hihetetlen volt, több mint 40 perce utaztunk már, és a sofőr nem volt a helyzet magaslatán ? mondta el a műsorvezető. ? Már csak 15 perc volt hátra a derbi kezdetéig, én meg kezdtem egyre feszültebb lenni. Úgy döntöttem, kezembe veszem az irányítást. A telefonomon csekkoltam a pub pontos címét, majd bepötyögtem a GPS-be, és láss csodát: 10 perc alatt odaértünk.

Levente amúgy is jó kapcsolatot ápol az okos-telefonokkal: 2010 októbere óta az ország több pontján felbukkant, hogy okos-mobilokhoz kapcsolódó feladatok megoldására bíztassa az utca emberét. A műsorvezető idén a Megoldjuk okosba? akciósorozat részeként olyan cseles kihívások elé állítja a járókelőket, amelyekhez jól jön a telefonokon futó alkalmazások ismerete.

A vállalkozó szelleműek most idekattintva tesztelhetik tudásukat: a február 18-25-e között futó online kvízből kiderül, ki mennyit tud az okos-telefonokról. A kitöltők közül 3 szerencsés március elején garantáltan részt vehet az utolsó okosító akción, ahol sikeres feladatmegoldás esetén egy-egy okos-mobillal gazdagodhatnak!

Levente az akciók kapcsán bevallotta, az elmúlt időben maga is sokat tanult a készülékekről: ? Az elmúlt fél év alatt eléggé kiokosítottam magam a témában: gyakorlatilag minden nagyobb vásárlásnál használom az ár-összehasonlító alkalmazásokat, szinte csak így netezek, e-mailezek, de már repülőjegyet is vettem mobilról ? mondta el a sztár.

Szóljon hozzá!