ZETApress

hírportál

Tom és Attila

Magyarország uniós elnöksége nemcsak kihívás, hanem óriási felelősség is, hiszen olyan kérdésekkel kell foglalkoznia az országnak, amelyek egyrészt az unió válságkezelésének sikeres menedzselését alapozzák meg, másrészt a magyar gazdasági növekedés beindítását is megcélozzák.

A Tom Lantos Alapítvány sikere a függetlenségében rejlik ? hangzott el Tomicah Tillemann és Mesterházy Attila megbeszélésén a washingtoni Külügyminisztériumban. A vendéglátó Hillary Clinton külügyminiszternek a civil szervezetek és feltörekvő európai régió ügyében illetékes főtanácsadója, egyben Tom Lantos egykori demokrata párti képviselő unokája.

A megbeszélésen szó esett arról is, hogy a magyar kormányfő a strukturális reformok egyes pontjait amerikai lapoknak és internetes újságoknak ismertette elsőként, a magyar közvélemény pedig csupán hírügynökségi tudósításokból, nem első kézből értesült a kormány gazdaságfejlesztő intézkedésiről. Mint a találkozón elhangzott, az azóta eltelt időszakban sem derült ki több a várható strukturális reformokról.

Mesterházy Attila a megbeszélésen nyomatékosította, hogy az MSZP partner minden olyan intézkedés meghozatalában, amely elősegíti a munkahelyteremtést, a társadalmi különbségek csökkentését, illetve hazánk modernizálódását. Természetesen szóba került a több mint egy évvel ezelőtt az MSZP által javasolt Tom Lantos Alapítvány létrehozása is, amely a Fidesz kérésére a választási kampányra való hivatkozással húzódott el ? tudatták az MSZP sajtósai.

Az MSZP első embere az alapítvány jövőjével kapcsolatban elmondta, annak sikeres működését az garantálhatja, ha tevékenysége se pártoktól, se kormányzati befolyástól nem függ, a család pedig tényleges mandátumot kap. Mesterházy Attila ? szintén Washingtonban ? többek között erről is egyeztetett Maximilian Telekivel, a Magyar Amerikai Koalíció elnökével.

Szóljon hozzá!