ZETApress

hírportál

Analitika az SAP-nál

Valós idejű analitikai céleszköz érkezett az SAP-tól. Az SAP AG bejelentette, hogy elkezdte az SAP High-Performance Analytic Appliance (SAP HANA) forgalmazását. Az SAP HANA valósidejű in memory eszköz segítségével a szervezetek képesek nagyszámú, és részletes információkon alapuló üzleti műveleteik valós idejű elemzésére.

Az in memory technológia lényege, hogy az adatok a memóriában tárolódnak, így az elérés és elemzés azonnali. A megoldás platform-független, és bármilyen forrásból származó nagy tömegű adatok analizálására alkalmas.

Az SAP a HANA-val egy időben mutatta be az első, ezen megoldásra tervezett üzleti intelligencia alkalmazását, a stratégiai munkaerő-tervezést megkönnyítő szoftverét. A vállalat jövőre tervezi egy másik üzleti intelligencia termék piacra dobását, mely az áramellátás menedzselésében segíti a közművállalatokat, illetve több olyan iparág-specifikus megoldást is, melynek alapjául a HANA szolgál.

Részt vettünk az SAP HANA innovációs programjában, és tapasztaltuk, ahogy az SAP in memory technológiája óriási mértékben felgyorsítja az üzleti folyamatainkat ? mondta Martin Petry, a Hilti informatikai vezetője. ? A Hilti kilencmillió rekordot töltött az SAP HANA-ba, melynek segítségével másodpercek alatt tudtuk elvégezni azon műveleteket, melyek korábban napokba teltek.

Az in memory számítástechnika főbb előnyei közé tartozik: a riportok futási idejének jelentős ? tíz-százszoros ? lerövidítése, a rendelkezésre álló beszámolói információk minőségi javulása, plug and play kiszállítás, a hardver partnerek előre konfigurált és optimalizált SAP szoftverekkel szállítják ki a megoldásokat, a beszámolók elkészítéséhez nincs szükség fejlesztésre, azok performanciájukból fakadóan azonnal rendelkezésre állnak, üzemeltetési költségek csökkentése, kiszámíthatóvá tétele, valamint a tárterületek jelentős mértékű felszabadítása az adatbázis aggregátumok elkerülése révén. Az SAP HANA várhatóan jövő év elején érkezik Magyarországra.

Szóljon hozzá!