ZETApress

hírportál

Pietras Budapesten

Budapestre látogatott Jaroslaw Pietras, az Európai Tanács Főtitkársága ?I? Főigazgatóságának vezetője. Az Európai Tanács Főtitkárságának főigazgatóságai közül ez felel az éghajlatváltozásért, környezetvédelemért, egészségügyért, fogyasztóvédelemért, élelmiszer-biztonságért, oktatásért, ifjúsági politikáért, kultúráért és az audiovizuális politikáért.

Hétfőn Kovács Tamás Iván európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Olajos Péter zöldgazdaság-fejlesztésért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár fogadta Jaroslaw Pietras-t, az Európai Tanács Főtitkársága ?I? Főigazgatóságának (DG I) főigazgatóját.

A konstruktív légkörű találkozón a résztvevők megvitatták azokat a stratégiai jelentőségű ? a főigazgatóság kompetenciájába tartozó ? területeket, amelyeket a magyar elnökség 2011 első félévében kiemelt fontossággal kíván kezelni. A találkozón a magyar fél biztosította a főigazgatót arról, hogy a magyar elnökség alatt napirendre kerülő éghajlatváltozással kapcsolatos témák körében az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezmény által kijelölt kulcsintézkedések megvalósítása a legfontosabb feladat.

A találkozón Jaroslaw Pietras részletesebben bemutatta azokat a szakpolitikai területeket, melyeken a magyar elnökség tevékenysége előbbre viheti a főigazgatóság által támogatott kezdeményezéseket és felajánlotta segítségét a magyar elnökségi célkitűzések teljesítésében, és a meghallgatásokra történő felkészülésben ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

Szóljon hozzá!