ZETApress

hírportál

Kritizálnak minket

Sorozatos kritika éri az Orbán-kormányt külföldön. Eddig is nehezményezték Orbán Viktor kormányának működését, de a magán-nyugdíjpénztárakkal és az alkotmánnyal kapcsolatos elképzelései, döntései miatt ma tömegesen került címlapokra negatív tartalommal kormányunk.

Tudjuk, hogy Orbán Viktort nem érdekli a külföld kritikája, ahogy azt már korábbi kormányzásakor is megmutatta, azonban ehhez mérhető bírálat még sosem érte a magyar kormányt. A következmények beláthatatlanok ? mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

Az elmúlt héten, hétvégén sorozatban jelent meg befolyásos, mértékadó politikai, gazdasági lapok címlapjain az Orbán-kormány eddigi tevékenységének szigorú, felettébb elítélő tartalmú kritikája. Féltik a demokráciát, melyet a Fidesz-KDNP kormány az elmúlt 8 hónapban leépíteni szándékozik, az alkotmányosságot, a gazdasági stabilitást, melyet a korábbi kormányok a világgazdasági válságot követően megteremtettek, a jogállamiságot, melyet Magyarország példaértékűen megvalósított1989-től.

Féltik Magyarországot attól, hogy a diktatúra útjára lép, féltik, hogy nem tudja garantálni a magántulajdon Európában kőbe vésett szentségét, biztonságát, a véleménynyilvánítás szabadságát, melyet nem csak a média bekebelezésével kezdett leépíteni, hanem a népszavazás korlátozásával is béklyóba kötne.

Európa konzervatív politikusai is értetlenül állnak a Fidesz ámokfutását látva. Az Orbán-kormány eddigi nyolc hónapja alatt elérte, hogy Magyarország Európa szégyenfoltjává vált, amit negatív példaként illik emlegetni. Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba Magyarország lejáratását és felelős kormányzással igyekezzen rendbe rakni az ország általuk tönkretett renoméját! ? mondta Török Zsolt szóvivő.

Szóljon hozzá!