ZETApress

hírportál

Forradalmi etetés

Flambírozott rákkal és ehető virággal nyertek a magyarok. A magyarok ízekre szedték Európát. Legjobb bartendereink nyerték az első nemzetközi el Jimador Tequila Kupát ? tudtuk meg Dancsok Reginától.

Az el Jimador különleges módon ünnepelte meg a Mexikói Forradalom centenáriumát. Hazája nagy történelmi eseményének a tiszteletére a világ legjobb bartenderei mérték össze tudásukat Barcelonában, köztük két magyar versenyzővel, akik már az első el Jimador Kupán meghódították Európát.

A 10 ország 16 döntőse három kategóriában versenyezett a különleges fődíjért, egy kétszemélyes utazásért az el Jimador házába, a Casa Herrudába. A versenyzőknek azonban nemcsak a megszokott Cool Shot, Long Drink és Koktél keverésében kellett jeleskedniük, hanem a kulturális gasztronómia területén is kiemelkedőt kellett mutatniuk, ötvözve hazájuk szokásait a mexikói és a vendéglátó spanyol kulináris sajátosságokkal.

A magyar versenyzők egyenesen szárnyaltak, és meglepő kreációjukkal lenyűgözték a nemzetközi versenybírákat, elhozva az első és a második helyet is. Keresztes Ferenc tequilával flambírozott rákja aranyat ért az első nemzetközi el Jimador Bartender versenyen, míg Ludányi István ehető virág kompozíciójával lépett a képzeletbeli dobogó második fokára.

Miután a spanyolok imádják a rákot, a kedvencükkel készültem De akármennyire is nyitottak a molekuláris gasztronómiára, minden alapanyagot és felszerelést nekem kellett biztosítanom a különleges koktélomhoz. Még a rákot is én vittem ? árulta el Keresztes Ferenc, aki a verseny győzteseként másodmagával látogathat el az el Jimador lepárló üzemébe, és ismerheti meg az évszázados hagyományokat.

Szóljon hozzá!