ZETApress

hírportál

Thürmer-levél Lukasenkonak

Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke levélben köszöntötte Alekszandr Lukasenkot, a Belarusz Köztársaság elnökét a közelgő IV. Összbelarusz Népi Gyűlés és a decemberi elnökválasztás alkalmából ? tudatta Sajtószolgálatuk.

A pártelnök örömét fejezte ki, hogy eredményesen fejlődnek Magyarország és Belarusz kapcsolatai. Kiemelte, hogy a belarusz nép nagy eredményeket ért el a gazdaság, a társadalom fejlesztésében. Belarusz népe megőrizte országa politikai és gazdasági függetlenségét. Képes volt megvédeni a korábbi időszakok építőmunkájának vívmányait, megőrizni a teljes foglalkoztatottságot, a társadalom minden tagja számára ingyenesen járó egészségügyi ellátást.

Belarusz megmaradt belarusznak, megvédte saját civilizációs értékeit. A belarusz nyelv és kultúra soha nem látott virágzásnak indult. Ennek óriási jelentősége van egy olyan világban, ahol a kis nemzetek kultúrái lassan eltűnnek. Thürmer kifejezte reményét, hogy folytatódik az a politika, amely örömet okoz Belarusz népének és elismerést vált ki Belarusz külföldi barátai között. A Munkáspárt elnöke a levelet kedden adta Alena Kupcsina, budapesti belarusz nagykövetnek.

Szóljon hozzá!