ZETApress

hírportál

Búcsú a pokoltól

A pécsi Cella Septichora Látogatóközpontjában egy filmbemutatóval egybekötött közönségtalálkozón, egy lebilincselő könyvpremieren mutatta be tegnap este Vujity Tvrtko legújabb kötetét, a Pokoli-sorozat befejező részét.

Búcsú a pokoltól… és ami azóta történt… címmel bővített válogatás jelent meg az elmúlt héten az Alexandra Kiadó gondozásában a népszerű Pulitzer-emlékdíjas televíziós-riporter tollából. A 728 oldalas kötet méltó befejezése Vujity Tvrtko kirobbanó sikerű könyvsorozatának. Ennek akár az is lehetne a címe: A talpra állás könyve, hiszen Tvrtko feleleveníti a legnagyobb küzdelmeket, harcokat, az igazi hőstetteket. Olyan példaképeket ismerhetnek meg, akik a pokol legmélyéről is megtalálták a kiutat. A bővített válogatás igazi titkokat is tartalmaz, ára 3999 forint.

Megtudhatjuk, mi lett az egyetlen megmaradt ujjával könyvet író szerelmes férj sorsa és azt is, hogyan végződött a Csernobil környékére küldött magyar kamionsofőrök özvegyeinek küzdelme férjeik becsületéért. Vajon hamisítják még a halált Európa egyik legdöbbenetesebb kórházában? Megvan még a kis magyar terület az Északi-sark szomszédságában? Hogyan folytatódott a szomáliai árva lány, Szamira élete? Elcsitultak már az indulatok a faluban, ahol két halottak napja van? Menti még az életeket és lelkeket a magyar rektor Afrika legsötétebb bugyraiban?

Olykor torokszorító, olykor meghatóan könnyes vagy éppen kacagtató történetek a világ minden tájáról, földi paradicsomokból és a pokol legmélyéről. Lebilincselően izgalmas fejezetek Ukrajnától Ruandáig, Mezőtúrtól a Jégszigetig. Búcsú a pokoltól… és ami azóta történt… a nagy felfedezések most Önökre várnak. A szerző további közönségtalálkozóiról idekattintva tájékozódhatunk.

Vujity Tvrtko a Miami Egyetemen tanult újságírást. Dolgozott már a Magyar Rádióban és a Magyar Televízióban is, és ő a tv2 egyik alapító munkatársa. A rengeteg kitüntetés és díj mellett az Európai Unió anti-diszkriminációs kampányának hivatalos magyarországi nagykövete, a Pécs 2010 ? Európa Kulturális Fővárosa versenyében pedig Pécs hivatalos kampányarca volt, a pályázat győzelme után pedig nagykövete lett. Szakmai elismertségét évek óta jótékony célokra használja fel: eddig csaknem egymillió dollár közvetlen támogatást juttatott el a rászorulóknak.

Szóljon hozzá!