ZETApress

hírportál

Pozsonyban Liege-ért

Közép-európai összefogás Pozsonyban a kohéziós politikáért. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter részvételével Szlovákiában került ma sor a Visegrádi Országok fejlesztési minisztereinek értekezletére ? tudatta az NFM Kommunikációs Főosztály.

A Szlovénia, Románia és Bulgária képviselőivel kiegészült tárcavezetők egyeztetésének célja a közös álláspont kialakítása, amit a felek közösen képviselhetnek november 22-23-án Liege-ben a kohéziós politikáért felelős miniszterek találkozóján.

A fejlesztési miniszterek megbeszélése egyfajta felkészülést is jelent az Európai Unió soros elnöki tisztét 2011 első felében betöltő Magyarország számára, hiszen az európai közösség egészének harmonikus fejlődése és különösen a régiók közötti különbségek mérséklése, a kevésbé előnyös helyzetű régiók elmaradottságának leküzdése meghatározó sarokpontja lehet az Unió jövő évi politikai terveinek.

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter felszólalásában hangsúlyozta, hogy fontos üzenetnek tartja a közös útkeresést, a problémák együttes megfogalmazását, és ígéretet tett arra, hogy a magyar elnökség során különös figyelmet kap a kohéziós politika vitája. Mint mondotta: célunk, hogy elnökségi időszakunk végére érdemi álláspontok, vélemények szülessenek a kohéziós politika jövőbeni irányát illetően.

A találkozón résztvevő hét ország képviselője egyetértett abban, hogy Közép-Európa erős kohéziós politikában érdekelt. A kohéziós politika az európai integráció fontos eszközeként jelentős mértékben hozzájárul a gazdasági, szociális, és területi kohézió célkitűzésének megvalósításához, illetve képes az egyéb európai politikák közti erős szinergiák létrehozására és felerősítésére.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Fellegi Liege-ben | ZETApress

Szóljon hozzá!