ZETApress

hírportál

Blokád ellen az MKP

Beavatkozás helyett kereskedni Kubával! ? vallja a Magyar Kommunista Munkáspárt Elnöksége. A ?90-es taxisblokád húszéves évfordulóján a Kuba elleni blokád azonnali megszüntetését követelik.

Az ENSZ Közgyűlése ma ismételten tárgyalja a Kuba elleni gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi blokád kérdését. E szégyenteljes intézkedés, amely 1962 óta van érvényben, mind a mai napig akadályozza a normális gazdasági kapcsolatok kiépítését Kuba és a világ országai között. Akadálya annak is, hogy a magyar vállalkozók éljenek a kubai változások adta lehetőségekkel és megjelenjenek a kubai piacon.

Követeljük, hogy a magyar kormány vonuljon ki minden olyan akcióból, amely a törvényes kubai kormány megdöntésére irányul. Magyarországnak nincsenek sem területi követelései, sem történelmi konfliktusai Kubával. Magyarországot becsülik Kubában. Magyarország nemzeti érdeke nem a kubai rendszer megdöntésében való részvétel, hanem a magyar-kubai kapcsolatok fejlesztése. Mutassuk meg, hogy nem vagyunk az amerikai politika vak kiszolgálói, hogy van önálló magyar külpolitika!

Követeljük, hogy a magyar kormány vizsgálja felül eddig álláspontját, szüntessen be minden fajta beavatkozást Kuba belügyeibe, kezdeményezze az EU hírhedt közös politikájának módosítását, a Kuba elleni embargó feloldását! ? fejeződik be az elnökségi közlemény.

Szóljon hozzá!