ZETApress

hírportál

Thürmer és a Koránégetés

Fékezzék meg a Korán-égetőket! A Magyar Kommunista Munkáspárt határozottan elítéli azokat a terveket, hogy egyes amerikai csoportok szeptember 11-én nyilvánosan elégessék a Koránt ? jelentette ki Thürmer Gyula mai rendkívüli sajtóértekezletén.

Nem csupán arról van szó, hogy tiltakozunk amerikai szélsőségesek akciója ellen. Az iszlám a mai világ egyik meghatározó vallása, egész népeket sért egy ilyen akció, növeli a háborús feszültséget. Az iszlám a Magyar Köztársaságban hivatalosan bejegyzett egyház. A Korán pedig az iszlám vallás szentkönyve.

Tiltakozunk az ellen, hogy a magyar iszlámhívőket is durván megsértő akcióra sor kerüljön. Elvárjuk a magyar kormánytól, hogy elítélje e barbárságot, ahogyan ezt már megtette Hillary Clinton amerikai külügyminiszter, vagy Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Felszólítjuk a magyar szellemi élet képviselőit, a politikai és társadalmi szervezeteket: Ne hallgassanak, követeljék a Korán-égetés megakadályozását! A hallgatás olyan helyzetben, amikor Magyarország hadat visel egy iszlám-ország, Afganisztán ellen, egyenlő a bűn támogatásával ? tudatta a Munkáspárt Sajtóiroda.

Szóljon hozzá!