ZETApress

hírportál

Környezetvédelmi Média Díj 2010

A mai napon indítja útjára a világ legnagyobb természetvédelmi szervezete, az IUCN (International Union for Conservation of Nature), a Reuters Alapítvány és a COMplus a 2010-es Környezetvédelmi Média Díjat.

A Média Díj egy nemzetközi verseny, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelmi problémákra és a fenntartható fejlődésre azzal, hogy világszerte ösztönzi a környezetvédelmi tudósítást – adta hírül a Diverziti Egyesület.

A díj, amelyet az IUCN és a COMplusz Szövetség Fenntartható Fejlődés Kommunikátorai alapítottak 1998-ban, az online és nyomtatott médiában dolgozó újságírókat célozza meg, akik július 31-ig nyújthatják be cikkeiket. A beérkezett cikkeket egy környezetvédelmi és média szakemberekből álló zsűri bírálja majd el.

Hat regionális nyertest hirdetnek hat régióból (Észak-Amerika – beleértve a Karib-tenger térségét és Óceániát; Latin-Amerika; Ázsia; Európa; Afrika azon része, ahol angol a hivatalos nyelv és Afrika azon része, ahol francia a hivatalos nyelv), akik fejenként 500 dollárt kapnak kiemelkedő cikkükért. A verseny fődíja 5000 dollár, amit az előző hat díjazott legjobbika nyer, aki részt vehet az Egyezmény a Biológiai Sokféleségről (Convention on Biological Diversity) nemzetközi konferenciáján Nagoyában, Japánban 2010 októberében.

A jelentkezők egy cikkel pályázhatnak, amelyet 2008. június 11. és 2010. július 31. között publikáltak. Azokat a cikkeket, amelyeket nem angolul, franciául, vagy spanyolul adtak ki, angol, spanyol illetve francia nyelvű fordítással együtt kell benyújtani.

A részvételhez egy nevezési lapot kell kitölteni angolul. Ezután a nevezési lapot, a cikket, valamint fordítását (amennyiben nem a fent említett nyelveken adták közre) az e-mailcímükre kell eljuttatni július 31-ig. További információt is az IUCN Media Awards ad.

Szóljon hozzá!