ZETApress

hírportál

Köszönet Bajnainak

Az IMF vezérigazgatója megköszönte Bajnai Gordonnak a kormány válságkezelés terén végzett munkáját. Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója Bajnai Gordon ügyvezető miniszterelnökkel folytatott telefonbeszélgetésében megköszönte a magyar kormány hatékony munkáját és kiváló együttműködését a válságkezelés során.

Dominique Strauss-Kahn és Bajnai Gordon egyetértettek abban, hogy a Magyarországgal való együttműködés az új kihívásokhoz alkalmazkodó IMF egyik legsikeresebb példája, hazánk nagyon jól tette, hogy 2008-ban a nemzetközi pénzügyi válság kitörésekor elsőként fordult a Valutaalaphoz, az azóta eltelt időszak eseményeinek fényében a magyar kormány gyors és határozott döntése életmentőnek bizonyult.

A vezérigazgató szerint hazánk példamutatóan megvalósította a gazdaság stabilizálásához és újbóli növekedési pályára állításához az IMF és az Európai Bizottság támogatásával a magyar kormány által kialakított intézkedéseket, képes volt érdemi reformokat is keresztülvinni az államháztartás fenntarthatóvá tétele érdekében.

Bajnai Gordon kifejezte köszönetét az IMF jól időzített és rugalmas közreműködéséért és kérte, hogy a szervezet a következő kormány számára is adjon meg minden támogatást a sikeres válságkezeléshez, a költségvetési egyensúly megőrzéséhez, a szükséges szerkezeti reformok véghezviteléhez és a növekedésteremtéshez ? mondta Szollár Domokos kormányszóvivő.

Szóljon hozzá!