ZETApress

hírportál

Bécsi dalos metrózás

Dalokban mérik az időt a bécsi metrón. Saját zenei válogatást kapott az osztrák főváros minden metróvonala. A lejátszási listák a Spotify-on érhetők el és éppen olyan hosszúak, mint ameddig az utazás tart egyik végállomástól a másikig. Minden metróvonal más-más stílust képvisel – tudatták sajtósaik.

Vajon hogy szól a bécsi hatos metróvonal? És a négyes? Mostantól bárki megtudhatja, a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien ugyanis minden metróvonalnak összeállította a saját lejátszási listáját. Egy-egy összeállítás éppen olyan hosszú, mint ameddig az utazás tart az egyik végállomástól a másikig.

A város központi részeit összekötő U1-es metróvonal playlistje például a Bécs iránti szeretetet énekli meg 33 percben. Van benne Kaisermühlen blues, Rainhard Fendrich és Billy Joel is. A Seestadtot a Schottentorral összekötő U2-es metróvonal az alternatív stílust képviseli. A Vernissage My Fahrt című playlisten olyan zenekarok szerepelnek, akik a Duna-csatornánál és a Duna-szigeten szoktak fellépni – így például Wanda és Der Nino aus Wien.

A menő Bécset képviseli az U3-as vonal tiszta hiphoppal, míg az U4 U-Bahn Calling című playlistje igazi időutazást kínál az austropop fénykorába. A metró sötét oldalát mutatja meg az U6 összeállítása. Aki ezt választja, az a klasszikus és kortárs bécsi rockzenéban merülhet el, amíg elér a Gürtelbögentől a Duna-szigetig.

A Wiener Linien azért rakta össze a metróútra való lejátszási listákat, hogy az utasoknak kellemesebben és nyugodtabban teljen az utazás. A playlistek a Spotify-on érhetők el.

Szóljon hozzá!