ZETApress

hírportál

Rangos elismerés!

Király József megkapta a Felkelő Nap Rendje Arany és Ezüst Sugarakkal japán érdemrendet – tudatta az NVESZ sajtó. A japán kormány Király Józsefnek a Felkelő Nap Rendje Arany és Ezüst Sugarakkal érdemrendet adományozta.

Király József, aki a Nemzeti Versenysport Szövetség felügyelő bizottsági elnöke, évek óta meghatározó szerepet játszik a japán-magyar kapcsolatok elmélyítésében Kecskeméten, így többek között a regnáló japán nagykövetek kecskeméti látogatásának és programjának helyi szervezésében. Ezenkívül a Kecskemét-Aomori Baráti Kör tiszteletbeli elnökeként továbbra is kiemelt helyen kezeli a két város baráti együttműködését.

A 2009 májusában Akisino japán herceg és a hercegné által felavatott kecskeméti Hakkoda Dojo harcművészeti központot immáron 13 esztendeje működteti. A dojoban számos harcművészet lelt otthonra, ahol több alkalommal japán mesterek is megfordulnak. Király József a Magyar Nanbudo Szövetség és a Hakkoda Dojo megalapításával és működtetésével is hozzájárult a Japán és Magyarország közötti harcművészeti és sportbeli kapcsolatokhoz.

Szóljon hozzá!