ZETApress

hírportál

Óvatos nyitás Bécsben

Bár Ausztriában is enyhül az omikron okozta ötödik hullám és az osztrák kormány március 5-től szinte minden óvintézkedést visszavon, Michael Ludwig, Bécs polgármestere továbbra is óvatosságra int. Bécs továbbra is ragaszkodik az FFP2-es maszkokhoz és a gasztronómiában is csak fokozatosan vonja vissza az óvintézkedéseket.

Március 5-én Ausztria fellélegezhet: a szövetségi kormány mai bejelentése alapján szinte minden óvintézkedést visszavonnak, a vendéglátóipari egységeket újra mindenki látogathatja és az FFP2-es maszkokat is csak a közösségi közlekedési eszközökön, illetve bankban, kórházban és élelmiszerüzletekben kell majd hordani.

Az eddig is óvatos Bécs azonban továbbra sem ezeket a szabályokat követi. Az osztrák fővárosban ugyanis a legtöbb helyen ezentúl is kötelező marad az orrot és szájat eltakaró FFP2-es maszk viselése. Ingyenes marad a tesztelés is. Bécsben érvényben maradnak a vendéglátóipari egységekre vonatkozó korlátozások is. Bár az éjszakai szórakozóhelyek az osztrák fővárosban is újra-nyithatnak március 5-e után, de csak oltottak, vagy a betegségen átesettek számára (2G-szabály).

A pontos szabályozásról Bécs a következő két hétben fog dönteni. Az óvatosságra azért van szükség, hogy a bécsi kórházak továbbra is ellen tudjanak állni a járvány okozta nyomásnak. Michael Ludwig hangsúlyozta, hogy a delta variáns okozta negyedik hullám alatt az óvintézkedések segítségével a város 42 millió eurót spórolt meg az egészségügynek – tudatták sajtósai.

Szóljon hozzá!