ZETApress

hírportál

Bécsi bérlakások

A Wiener Wohnen, az osztrák főváros lakhatási ügynöksége ez év eleje óta egy- és kétszobás önkormányzati lakások könnyebb hozzáférhetővé tételével segíti azokat a bécsieket, akik a koronavírus-járvány következményeként lakhatási válságba kerültek. Több mint 1600-an jutottak így új otthonhoz – tudatta a Eurocomm-PR.

Annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány nyomán kialakult társadalmi és pénzügyi krízist ellensúlyozza és hosszútávú, fenntartható lakhatást biztosítson, Bécs lakhatási ügynöksége az év eleje óta egy- és kétszobás lakások könnyebb hozzáférhetővé tételével segíti azokat a bécsieket, akiknek veszélybe került a lakhatása. 2021-ben eddig 1412 önkormányzati lakást adtak ki ily módon 1613 válsághelyzetbe került bécsinek.

Az akció lényege, hogy olyanokat segítenek gyorsan lakáshoz jutni, akik nem teljesítik ugyan az önkormányzati lakáshoz jutás minden feltételét, de akut lakhatási problémával néznek szembe például válás miatt, vagy mert a koronavírus-járvány miatt csökkentett munkaidőben tudnak csak dolgozni és így már nem engedhetik meg maguknak eddigi lakásukat. A szorult helyzetben lévők a regisztrációt követően három hónapon át kereshetik új, egy- vagy kétszobás otthonukat a bécsi lakásügynökség, a Wiener Wohnen platformján. A lakást határozatlan időre vehetik bérbe.

Ezzel az akciójával a Wiener Wohnen gyönyörű tanújelét adta a társadalmi együttélésnek, felelősségvállalásnak. A szorult helyzetben lévő embereknek segíteni kell! Ezzel a programmal több mint 1600 egzisztenciális válságban lévő bécsinek tudtak segíteni, hogy új otthonra találjanak és újra megvessék a lábukat – mondta Kathrin Gaál főpolgármester-helyettes és lakásépítésért felelős városi tanácsnok. Azok, akik még nem vettek részt az akcióban, 2022-ben is jelentkezhetnek a programba a Wohnberatung Wiennél, Bécs ingyenes lakásügyi tanácsadó szolgálatánál.

Szóljon hozzá!